Nieuw dc Bol.com naast oudbouw in Waalwijk

dc's

Bol.com is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum (dc) in Waalwijk. De nieuwbouw verrijst direct naast het oude dc en bedraagt 50.000 m2. De uitbreiding is nodig om de jaarlijkse groei van Bol.com van gemiddeld 30 procent bij te houden. Het pand wordt in 2021 in gebruik genomen en aangesloten op het huidige fulfilment center.

‘Bol.com heeft zich in twintig jaar ontwikkeld van een online boekenwinkel tot een zeer brede winkel met meer dan 17 miljoen artikelen. De laatste jaren is de ontwikkeling en groei van onze winkel sterk te danken aan het aanbod van de, inmiddels meer dan 20.000, lokale ondernemers die via Bol.com verkopen’, meldt algemeen directeur Huub Vermeulen.

‘We verwachten dat onze Belgische en Nederlandse ondernemers binnen twee jaar meer dan 50 procent van alle verkopen via Bol.com zullen realiseren. Als in 2021 de uitbreiding in gebruik wordt genomen, zal een groot deel van de verstuurde pakketjes dan ook gevuld zijn met artikelen van onze partners.’

Geavanceerde verpakkingsmachines

Voor die partners betekent de bouw een forse toename in de opslagcapaciteit en meer ruimte voor innovatie. De uitbreiding wordt helemaal in lijn met het bestaande fulfilment center van Bol.com gebouwd. Goede werkomstandigheden staan in het dc voorop. Zo zullen de goederen zich verplaatsen naar de werknemer in plaats van andersom, waardoor loopafstanden verder verkleinen.

In de nieuwbouw komen ook geavanceerde verpakkingsmachines te staan, waardoor artikelen telkens in de meest optimale doos terechtkomen en lucht in verpakkingen wordt beperkt. Dit zorgt voor kleinere pakketjes en dus minder vervoersbewegingen.

Met de uitbreiding worden tenminste honderd extra banen gecreëerd, zowel in het fulfilment center in Waalwijk als op het kantoor van Bol.com in Utrecht.