Nieuw dc Arvato heeft eerste uitbreiding alweer achter de rug

Het begin vorig jaar in gebruik genomen logistieke distributiecentrum van Arvato SCM Solutions in Gennep is alweer uitgebreid. De internationale dienstverlener op het gebied van supply chain en logistiek realiseerde nog twee units van in totaal 26.000 vierkante meter aan opslagruimte én 1000 vierkante meter kantoorruimte. Aan de snelle uitbreiding van deze locatie ligt een grote vraag van internationale klanten ten grondslag.

‘De uitbreiding past binnen onze strategie voor Nederland’, zegt Andreas Barth, president Hightech & Entertainment bij Arvato SCM Solutions. ‘We groeien mee met onze klanten die actief zijn in hightech, beauty & fashion, consumenten-elektronica en de gezondheidszorg.’ Vooral overzeese klanten gebruiken de locatie in Noord-Limburg als centraal magazijn voor de Europese markt vanwege de goede vervoersverbindingen, en individualiseren en distribueren hun producten vanaf daar.

‘De nieuwe ruimtes zijn al volledig geboekt’, licht Martijn Nielen, VP Netherlands bij Arvato SCM Solutions, toe. Naast orderpicking en distributiediensten biedt de locatie in Gennep ook complexere dienstverlening, zoals bundeling, product-configuratie, retourbeheer en andere diensten met toegevoegde waarde. In totaal beschikt het logistiek centrum van Arvato, een dochteronderneming van Bertelsmann, over meer dan 56.000 vierkante meter aan opslagruimte en 4000 meter kantoorruimte.

200 nieuwe banen

De uitbreiding van de locatie, die een investering van enkele tientallen miljoenen vergde, zorgt voor 200 nieuwe banen. Het aantal medewerkers van Arvato stijgt daarmee naar zo’n 700. Behalve in Gennep heeft Arvato ook distributiecentra in Schiphol-Rijk, Venlo en Venray. Volgens Nielen zal verdere uitbreiding vermoedelijk niet lang op zich laten wachten. ‘We onderzoeken nu al nieuwe uitbreidingsmogelijkheden en hebben de mogelijkheid om de opslagruimte in Gennep met nog 65.000 vierkante meter te vergroten.’