Niet elk bedrijf zit te wachten op inspirerende supply chain managers

Inspirerend leiderschap oké, maar niet in elke situatie. Dat was in het kort de boodschap tijdens een bijeenkomst, 12 januari, voor relaties van BLMC.

Directeur Michel van Buren haakte in zijn presentatie in op een serie interviews met leiders van grote bedrijven die vorig jaar in het blad Management Team is verschenen. In het slotartikel waarin MT de balans opmaakt, wordt modern leiderschap getypeerd met begrippen als bescheidenheid, klein blijven, vertrouwen en verbinden. ‘Het accent in dit artikel lag op de zachte kant van het managen. Is het echter werkelijk zo simpel? Is inspirerend leiderschap de heilige graal van deze tijd?’, vroeg Van Buren zich af.

In een poging om deze conclusie te nuanceren, haalt de BLMC-directeur herinneringen op aan twee klanten van lang geleden. De eerste was een logistiek dienstverlener met een warehouse in Amsterdam. In het warehouse werkten mensen met 54 verschillende nationaliteiten, die onderling vaak niet konden communiceren. Het ziekteverzuim lag rond de 15 procent.

De tweede klant was Ikea in België, dat in die tijd razendsnel groeide en nauwelijks concurrentie kende. Ikea was op zoek naar inspirerende en creatieve managers, de logistiek dienstverlener daarentegen zocht daadkrachtige, stabiele en stressbestendige managers met een sterke persoonlijkheid. ‘De markt waarin een bedrijf opereert, is van grote invloed op het type leiderschap dat nodig is om succesvol te opereren. In een markt met sterke concurrentie zoals in het geval van de logistiek dienstverlener kun je inspireren wat je wilt, maar de dagelijkse druk om operationele zaken af te krijgen is enorm, de druk op de kosten is hoog en de marges zijn minimaal. Het is logisch en ook noodzakelijk dat een manager daar strak op stuurt’, aldus Van Buren.

Tijdens het BLMC-event spraken twee managers die de visie van Van Buren ondersteunden. Fred Hofstra is de crisismanager van Sligro die als directeur van de vestiging in Amsterdam de boel na een complex integratietraject weer op de rit heeft gekregen. Eelko Musterd is als logistiek & supply chain-directeur van Pontmeyer een voorbeeld van een inspirerend leider. ‘Het is belangrijk om jezelf te leren kennen als manager’, stelt Van Buren. ‘Je invloed als manager op de organisatie is immers bijzonder groot. En als je jezelf eenmaal hebt leren kennen, is het de vraag of je bereid bent om daaruit consequenties te trekken.’