Niek Bloemendaal winnaar Interim Challenge 2017

Niek Bloemendaal mag zich de Supply Chain Interim Manager van 2017 noemen. Bloemendaal schreef dinsdag 10 januari de Interim Challenge 2017 op zijn naam. Interim-management is een vak, aldus organisator BLMC. Met de verkiezing moet dat ook voor de buitenwacht duidelijk worden.

Directeur Michel van Buren van BLMC, bureau voor supply chain optimization, recruitment en interim-management: ‘Het succes van een interim-manager hangt, in tegenstelling tot wat veel opdrachtgevers denken, niet alleen af van kennis en ervaring, maar voor een groot deel van zijn of haar persoonlijkheid. Die bepaalt of men ook in staat is de voorgestelde veranderingen te realiseren.’ In totaal namen 26 mensen deel aan de Interim Challenge 2017. Zij werkten individueel een complexe case uit, die zij vervolgens in gesprekken konden toelichten. Niek Bloemendaal, Kjeld Bontenbal, Klaas Brandse en Hans van de Sande schopten het uiteindelijk tot de finale en streden op 10 januari 2017 om de titel.

Voorzitter van de vakjury van de Interim Challenge was Robert Jan Blomme van Nyenrode Business Universiteit. ‘De kandidaat die gewonnen heeft, gaf ons als raad van bestuur zoveel vertrouwen dat wij hem de klus zouden laten uitvoeren’, aldus de jury, die verder bestond uit Paul Claessens, Supply Chain Director WE Fashion, Hans Baltjes, manager Logistics & Economics and Program Manager Supply Chain Finance at Windesheim University of Applied Sciences, Tijmen Muijs, winnaar Interim Challenge 2016, Rik Verspeek, interim-manager & Lecturer at the Master Programmes of Rotterdam Business School, Remco Mostertman, initiatiefnemer HR Community, en Martijn Lofvers, trendwatcher en uitgever van Supply Chain Magazine.

Pittige en complexe case

‘Ontzettend leuk en leerzaam om de Supply Chain Interim Challenge samen met mijn tegenstanders te spelen. Het was een pittige en complexe case, maar juist daarom is het gaaf dat de deskundige jury mijn uitwerking als winnend ontwerp verkiest’, laat Bloemendaal weten. Hij gaat als winnaar niet alleen met de titel Supply Chain Interim Manager 2017 aan de haal, maar wordt ook lid van de BLMC-Interim Community en ontvangt bovendien een BCademy-trainingspakket ter waarde van 2500 euro.