Neways haalt productie terug uit China

Technologiebedrijf Neways uit Brabant haalt een deel van de productie terug uit China. Omdat de omzetontwikkelingen bij werkmaatschappij Neways Micro Electronics (NME) tegenvallen, moet er in de kosten gesneden worden. Dat bericht het FD van 4 december 2015.

De fabriek van NME in Wuxi, een stad westelijk van Shanghai, gaat dicht. Van de 65 werknemers raken de meesten hun baan kwijt. De ontwikkeling en productie van hybride micro-elektronica die hier plaatsvond, wordt grotendeels overgeheveld naar de Neways-fabriek in het Limburgse Echt. De rest komt terecht bij een andere fabriek van het technologieconcern in Wuxi.

Het beursgenoteerde Neways kondigde afgelopen zomer al aan de winstgevendheid te willen verbeteren. Daartoe moet niet alleen het aantal toeleveranciers fors omlaag, ook de bedrijfscultuur zou moeten veranderen. Het technologieconcern wil dat deze in de toekomst veel ondernemender wordt.

Kabelsystemen

Bij de werkmaatschappij Neways Cable & Wire Solutions (NCWS), met productievestigingen in Nederland en Oost-Europa, schrapt Neways ook vijftien banen. Dit onderdeel, waar kwalitatief hoogwaardige kabelsystemen worden ontwikkeld voor professionele toepassingen, moet eveneens efficiënter gaan opereren.