Nestlé versnelt transparantie van supply chain

Nestlé

Nestlé gaat informatie vrijgeven over de leveranciers van zijn vijftien belangrijkste grondstoffen. Het gaat hierbij om 95 procent van de jaarlijkse inkoop van het Zwitserse voedingsconcern. Het initiatief past in het streven van Nestlé om zo snel mogelijk tot een volledige transparantie van de supply chain te komen.

‘Consumenten willen weten wat er in hun voedsel zit en waar het vandaan komt. Daarom is transparantie in onze toeleveringsketens van essentieel belang en zullen we op dit gebied toonaangevend blijven’, aldus Magdi Batato, Executive Vice President en operationeel hoofd van Nestlé.

Na de openbaarmaking door het concern van de palmolie-, pulp- en papierleveringsketens in 2018 zal nu informatie worden vrijgegeven over de inkoop van soja (zie foto), rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, lamsvlees en schapenvlees, alsook van hazelnoten en vanille.

Meer info medio 2019

Medio 2019 volgt bovendien nog informatie over andere belangrijke grondstoffen, waaronder schaal- en schelpdieren, kokosnoot, groenten, specerijen, koffie, cacao, zuivel, gevogelte, eieren, granen en suiker, meldt Batato. De informatie die vrijgegeven wordt omvat een lijst van directe (tier 1) leveranciers, locaties stroomopwaarts en het land van oorsprong, evenals gegevens over het totale volume dat voor elke grondstof wordt ingekocht.