Nederlandse supply chain-leverancier naar de VS

Het Rotterdamse MP Objects gaat uitbreiden naar de VS. Een geldbedrag van 10 miljoen dollar van het Amerikaanse investeringsfonds Updata Partners maakt dat mogelijk, bericht het FD van 6 september 2016. MP Objects help momenteel bedrijven als DSV, Unilever en Wehkamp al met het verbeteren van hun logistieke processen.

Volgens Martin Verwijmeren (foto), CEO van het softwarebedrijf, richt MP Objects zich op het zo flexibel mogelijk en tegen redelijke tarieven afleveren van een product bij de klant. ‘Hoe je een product bij de klant in handen krijgt, wordt minstens zo belangrijk als het product zelf.’

Een pakketje zou dus ook op een ander adres bezorgd moeten kunnen worden dan de klant oorspronkelijk bij de bestelling heeft opgegeven. En verschillende items uit pakhuizen over de hele wereld zouden op hetzelfde moment als één pakket afgeleverd moeten kunnen worden.

Bij één bestelling zijn zo al snel tien bedrijven betrokken, aldus Verwijmeren. Bedrijven die onderling misschien wel honderd berichten uitwisselen. Een bedrijf als Wehkamp bijvoorbeeld gebruikt de software van de Rotterdammers om bestellingen dezelfde dag nog te kunnen afleveren.

Kantoor in Boston

Indirect deed MP Objects al zaken met Amerikaanse bedrijven, maar het bedrijf wil er nu zelf de markt op. Een eerste stap daartoe was de opening van een kantoor in Boston. Binnen twee tot drie jaar hoopt het bedrijf de omzet te verdubbelen. Bij MP Objects werken momenteel 55 mensen.