Nederlandse Scriptieprijzen Logistiek 2017-2018 uitgereikt

Scriptieprijzen Logistiek

Sander Siemons van Tilburg University en Michiel Hensen van NHTV Breda University of Applied Sciences hebben de Nederlandse Scriptieprijzen Logistiek 2017-2018 gewonnen. Siemons kreeg de prijs voor zijn masterscriptie over Ortec, Hensen voor zijn bachelor-onderzoek bij Agristo.

De prijzen werden op 13 juni uitgereikt tijdens het in Utrecht gehouden VLM Logistiek Management Congres ‘Technologische innovatie: jij bent aan zet!’. De scriptie van Siemons (foto links) had als titel ‘Robust solutions of the vehicle routing problem with time windows bij Ortec – Optimize Your World’. De bijdrage van Hensen (foto rechts) luidde: ‘Sales & operations planning: van aardappelverwerking naar productieplanning bij Agristo NV’.

VLM looft ieder jaar een prijs uit aan de schrijver van de beste bachelor- en masterscriptie met logistiek als hoofdonderwerp. De vereniging hoopt daarmee studenten en leerinstellingen te stimuleren een topprestatie neer te zetten en zo de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.

Bijdrage aan de wetenschap

Bij de bachelorscriptie wordt vooral gekeken naar de toegevoegde waarde voor de organisatie en de oplossing van praktische problemen. Bij de masterscriptie is een duidelijke bijdrage aan de wetenschap en innovatie van groot belang.

De jury stond dit jaar onder leiding van juryvoorzitters Stef Weijers (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en Wout Dullaert (VU Amsterdam) en kon deze editie kiezen uit maar liefst elf bachelor- en veertien masterscripties.

Foto: Sjors Evers