Nederlands 247TailorSteel expandeert dankzij succesvolle e-commerce

247TailorSteel

247TailorSteel breidt in hoog tempo haar activiteiten in Europa uit. Nog geen jaar geleden kondigde de metaalproducent uit Varsseveld de bouw van een vierde fabriek aan – in Noord-Brabant – en inmiddels staat nummer 5 ook op de planning. Dit keer gaat het om de realisatie van een Belgische productiefaciliteit. 247TailorSteel dankt de snelle expansie aan een succesvolle e-commerce.

De nieuwe productiefaciliteit van 247TailorSteel wordt gebouwd in Hooglede. De fabriek beslaat 17.000 m2 op een terrein van ruim 30.000 m2. Er komen uiteindelijk 250 mensen te werken. Het machinepark in Hooglede zal gefaseerd groeien naar twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022; in het najaar van 2023 moet de faciliteit volledig in gebruik zijn.

‘Hierdoor verstevigen we onze lokale aanwezigheid en komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen, steeds dichterbij. Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten in België en Noord-Frankrijk nog meer gemak bieden en onze producten nog sneller leveren’, aldus CEO Carl Berlo. Van groot belang daarbij is het Sophia-portaal, waar klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week online hun bestellingen kunnen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen. Dat kan een complexe order zijn, maar ook een pakketje met maar één onderdeel.

Partnerschappen met machinebouwers

247TailorSteel slaagt er dankzij vergaande digitalisering en automatisering in bestellingen zo efficiënt mogelijk te produceren. Het bedrijf was zo’n vijftien jaar geleden ook het eerste bedrijf in de metaalsector dat bestellen via internet introduceerde, meldt MetaalNieuws.nl. Bovendien sluit 247TailorSteel partnerschappen met de machinebouwers om problemen in de supply chain voor te zijn. In ruil daarvoor ontvangen deze leveranciers relevante data van de metaalproducent. ‘We weten bijvoorbeeld exact wat het goede moment is om onderdelen te vervangen: niet te vroeg en niet te laat. Dit is waardevolle informatie voor een machinebouwer’, liet Berlo eerder weten aan MetaalNieuws.nl.

Groeiambities

De uitbreiding naar België past in de enorme groeiambities van 247TailorSteel. De metaalproducent streeft ernaar eind 2024 tien vestigingen te hebben: één in België, één in Oostenrijk, twee in Nederland en zes in Duitsland, dat als de grootste markt in Europa wordt beschouwd. Nog voor het eind van het jaar wordt bij de oosterburen een derde productielocatie in gebruik genomen. Die is gevestigd in Langenau, gelegen tussen Stuttgart en München. Meteen na de zomer start bovendien ook de uitbreiding van de vestiging in Oyten, bij Bremen.