Nederland straks twee supermagazijnen rijker

Ons land krijgt er twee supermagazijnen bij. Bol.com wil het grootste logistiek centrum van Nederland realiseren in Waalwijk; Leeyen Vastgoed kiest voor Sittard-Geleen als vestigingsplaats voor een groot nieuw distributiecentrum.

Webshop Bol.com en de Brabantse gemeente Waalwijk zijn momenteel in onderhandeling over de bouw van een supermagazijn. Het logistiek centrum moet op termijn werk bieden aan zeker tweeduizend mensen, meldt het Brabants Dagblad van 13 maart 2015.

Volgens de plannen wordt het magazijn, dat op een nieuw industrieterrein zal verrijzen, in de loop van 2017 in gebruik genomen. Het logistiek centrum wordt met circa twintig hectare voor Nederlandse begrippen ongekend groot. Het is een afmeting die vergelijkbaar is met 35 voetbalvelden.

Net iets minder groot wordt het supermagazijn dat Leeyen Vastgoed volgens de regionale media gaat bouwen in Sittard-Geleen. Met een oppervlakte van vijftien hectare wordt het echter nog altijd één van de grootste magazijnen van Nederland.

Het nieuwe distributiecentrum zal, wanneer het volledig verhuurd raakt, werk bieden aan zeker duizend werknemers. Leeyen investeert naar verluidt enkele tientallen miljoenen in het nieuwe dc. Het bedrijf verwacht dat er de komende jaren tekorten zullen ontstaan in opslagcapaciteit.