Nedcargo stoot vervoerstak over water af

Nedcargo

Logistiek dienstverlener Nedcargo verkoopt zijn vervoerstak over water aan Combined Cargo Terminals (CCT) in Moerdijk. De maatregel wordt genomen om de verlieslatende logistiek van verpakte levensmiddelen weer gezond te krijgen. De winstgevende vervoerstak over water is onder meer verantwoordelijk voor het vervoer van exportflesjes Heineken-bier naar de Rotterdamse haven.

Mededirecteur Diederik Antvelink van Nedcargo meldt in het FD de opbrengst van de verkoop van de scheepsvervoertak te zullen investeren in het dochterbedrijf Nedcargo Logistics. Dit onderdeel verzorgt de opslag en het vervoer over de weg voor levensmiddelenfabrikanten als Remia, Red Bull, Grand’Italia en Friesland Campina. Van de totale voorraad verpakte levensmiddelen in Nederland wordt 20 procent beheerd door Nedcargo.

Van de afgelopen vijf jaar was alleen 2015 winstgevend voor Nedcargo Logistics. Toch ziet Antvelink veel potentieel in het dochterbedrijf. Om de tak al in 2019 weer winst te laten maken, worden ook nog andere ingrepen gedaan. Zo wil het bedrijf zijn distributiecentra meer mechaniseren en automatiseren. Voor die investeringen heeft Nedcargo nog wel een strategische partner nodig.

Uitbreiding distributiecentra Nedcargo

Nedcargo ziet vooral mogelijkheden in centra die zijn uit te breiden, zoals in het Nederlandse Haaften en het Belgische Willebroek. Verder zijn er nog opslagcentra in onder andere Waddinxveen en Nederasselt. Er wordt niet uitgesloten dat op termijn enkele distributiecentra dicht zullen gaan. Daarnaast zet Nedcargo in op een uitbreiding van de dienstverlening aan zijn klanten.

Bij het verkochte onderdeel, Nedcargo Multimodal, gaat het om een containerterminal in Alphen aan den Rijn en een aantal binnenvaartschepen. CCT haalt met de overname ook het tienjarige contract binnen voor het vervoer per binnenvaartschip van exportflesjes Heineken-bier van de brouwerij in Zoeterwoude naar de haven van Rotterdam. Veel van dat bier wordt daarna verscheept naar Amerika.

Bron: FD