Naturex stroomlijnt supply chain en centraliseert planning

Naturex, producent van natuurlijke ingrediënten, wil zijn supply chain stroomlijnen en de planning centraliseren. ‘Zoals alle bedrijven in competitieve sectoren hebben we een ambitieus groieplan opgesteld dat niet zonder gevolgen is voor onze supply chain’, zegt Ambrose Stagnara, supply chain manager bij Naturex in een persbericht van 21 januari 2013.

Naturex, met hoofdkantoor in Frankrijk, heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder Nederland. Om tegemoet te komen aan de vele uitdagingen die samenhangen met de groei, het toegenomen aantal productielocaties, formules en aantal voorraadproducten, zocht de producent een oplossing die kan omgaan met de toenemende complexiteit van de supply chain. Om de planning te optimaliseren en te integreren met bestaande productieprocessen koos het bedrijf ervoor om Infor Advanced Planning te implementeren.

Naturex koos Infor Advanced Planning om het voorraadbeheer te optimaliseren en de complexe industriële processen te vereenvoudigen. Voor de catalogus met ongeveer 15.000 eindproducten zijn 3.000 verschillende botanische grondstoffen nodig. De oplossing van Infor kreeg de voorkeur vanwege de specialistische expertise van de leverancier en de Franse implementatiepartner Axsolu, een specialist in de procesindustrie.

‘Het succes van de voorgestelde multi-site-planning is van strategisch belang voor ons’, zegt Stagnara. ‘Met Infor Advanced Planning zijn we ervan overtuigd dat we op alle fronten de beste oplossing hebben gekozen voor onze huidige en toekomstige vereisten.’