Nationale Voorraadtest biedt studenten kans op droombaan

Slimstock lanceert 23 maart de Nationale Voorraadtest, een online kennistest voor hbo- en masterstudenten aan supply chain-gerelateerde opleidingen uit Nederland en België. De beste deelnemers strijden tijdens de Nationale Voorraaddag op 9 juni om de hoofdprijs: een baan in het Toptalent-programma van Slimstock.

‘We spelen de Nationale Voorraadtest dit jaar voor de derde keer op rij en hebben de afgelopen jaren al vijf young professionals aangenomen in ons Toptalent-programma’, meldt Michel Winter van Slimstock. De test biedt het bedrijf een uitgelezen kans in contact te komen met kandidaten voor het traineeship.

In 2015 namen ruim 500 studenten deel aan de test. Tijdens de Nationale Voorraaddag tekenden drie talenten voor een baan bij Slimstock. Wesley van Kemenade startte februari dit jaar met zijn traineeship, Anne van der Weerd schrijft nu haar thesis en begint in april en ook Denise Tolsma zal dit voorjaar starten met haar carrière bij Slimstock.

De Nationale Voorraadtest

De Nationale Voorraadtest is een initiatief van de Slimstock Academy en speciaal ontwikkeld voor studenten aan supply chain-gerelateerde opleidingen. De test telt twintig meerkeuzevragen. Bij een heel hoge score krijgt de deelnemer een open vraag te beantwoorden. Studenten kunnen tot en met 19 mei aan de test deelnemen.

Begin juni worden de beste deelnemers gescreend door BLMC, specialist in recruitment, interim management en verbetertrajecten in supply chain management, operations en logistiek. Daarna volgt een uitnodiging voor de finale op 9 juni tijdens de Nationale Voorraaddag in Kasteel de Vanenburg in Putten.

Studiebeurzen

Tijdens de Nationale Voorraaddag zal Slimstock ook voor het vierde opeenvolgende jaar een drietal studiebeurzen uitreiken ter waarde van vierduizend euro. Ambitieuze Masterstudenten in de richtingen Supply Chain Management, Operations Management en Econometrics kunnen zich tot en met 19 mei aanmelden voor een beurs.

Slimstock, al ruim twintig jaar wereldwijd kennispartner in forecasting en voorraadoptimalisatie, vindt kennisontwikkeling in de supply chain erg belangrijk en wil hiermee indirect investeren in de toekomst van het bedrijfsleven. Studenten met affiniteit in het vakgebied wordt gevraagd een cv en motivatiebrief te schrijven. Een aanbeveling van een professor is daarbij een pre.