Mega-order woestijnlaarzen voor Emma Footwear

De Limburgse fabrikant Emma Safety Footwear heeft een miljoenenorder uit Abu Dhabi in de wacht gesleept. Emma neemt de productie op zich van 375.000 paar woestijnlaarzen voor het leger van de Verenigde Arabische Emiraten. Met de opdracht is een bedrag van 9,3 miljoen euro gemoeid, meldt dagblad De Limburger op 17 oktober 2017.

De woestijnlaarzen worden gemaakt in de National Factory for Safety and Security Products (NFSSP) in Abu Dhabi. Emma begeleidt het productieproces, verzorgt de inkoop van de materialen en neemt het complete logistieke proces voor zijn rekening. De eerste 150.000 paar laarzen zullen volgend jaar al aan Abu Dhabi worden geleverd. De rest van de order wordt in 2019 en 2020 verstuurd.

Emma-directeur Tom Hermans: ‘Begin dit jaar kregen wij het verzoek om een speciale woestijnlaars te ontwikkelen. Die laars heeft het leger van Abu Dhabi inmiddels onder extreme woestijn-omstandigheden getest.’ Hermans ziet de order uit de Golfstaat als het begin van nog méér buitenlandse opdrachten. In 2016 haalde Emma ook al een grote opdracht van Kuwait Oil Company binnen.

Werkgelegenheid

Overigens ontwikkelde Emma, dat vestigingen heeft in Brunssum en Bunde, al diverse modellen schoenen voor NFSSP, waaronder officiersschoenen voor dames en heren en laarzen voor de luchtmacht van Abu Dhabi. De order voor de woestijnlaarzen is volgens het bedrijf echter de grootste in de 86-jarige geschiedenis van het bedrijf. Vanaf 2018 zal de werkgelegenheid bij Emma met tientallen medewerkers toenemen.