Mick Jones keynote-spreker bij voorverkiezing SCP

Mick Jones, tot 2015 wereldwijd verantwoordelijk voor de supply chain van de Chinese hightech-leverancier Lenovo, komt op 13 april naar Nederland om een keynote-presentatie te geven bij de voorverkiezing van de Supply Chain Professional 2016.

Als VP Global Logistics Operations, Supply Chain Integration & Strategy moest Jones complete supply chains opzetten om naast het beschermen van het PC-marktaandeel ook de introductie van smartphones wereldwijd te organiseren. Hij stuitte op een veelheid aan problemen, die hij met zijn team allemaal moest tackelen.

Jones introduceerde een nieuwe, binaire KPI voor Perfect Order Fulfilment om alle problemen boven tafel te krijgen. In zijn innovatieve systeem scoort alleen 100 procent levering een punt, al het overige een nul. Ook paste hij heldere klantsegmentatie met gedifferentieerde servicelevels toe.

Verandering de rug toekeren

In de snel veranderende wereld ziet Jones netwerkontwerp en -optimalisatie teruggaan van een langetermijnproces van vijf jaar naar een traject van slechts zes tot achttien maanden. Bovendien verhoogt de komst van omni-channel de complexiteit van de supply chain. Jones: ‘Als je verandering de rug toekeert, dan heeft het zich de volgende keer verdubbeld. En Churchill zei dat dit hetzelfde is als gevaar.’

Samenwerking is absoluut noodzakelijk om verdere verbeteringen in de supply chain te realiseren, vindt Jones. Dat blijkt altijd nog lastig. ‘Tachtig procent van alle samenwerking faalt, omdat er geen draagvlak is bij de CEO en deze onrealistische doelen stelt’, zegt Jones. ‘Ontastbaarheden zoals vertrouwen en openheid zijn drie keer zoveel waard als tastbare zaken.’

Jones is op 13 april keynote-spreker bij de voorverkiezing van de Supply Chain Professional. Tijdens dit evenement – gehouden bij Interface in Scherpenzeel – zal de eerste schifting worden gemaakt tussen de kandidaten die strijden in de verkiezing van de Supply Chain Professional 2016. Vijf ondernemende heren – geen dames dit jaar – stellen zich kwetsbaar op en zullen aan een deskundige jury en aan hun medevakgenoten laten zien welke invulling zij geven aan leiderschap, niet alleen binnen maar ook buiten hun organisatie.

De kandidaten die zich zullen presenteren zijn: