Michelle Verberne wint Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2012

Michelle Verberne, afgestudeerd aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen, is de winnaar van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2012. In haar bachelor scriptie beschrijft zij een verbeterd (transport)planningsproces en de wensen en eisen voor een nieuw ritplanningspakket voor C1000. Verberne had als enige kandidaat de ‘human factor’ meegenomen in haar plan: wat betekent het nieuwe rittensysteem voor de medewerkers?

Binnen C1000 is er een vijfjarenplan opgezet om de ICT-infrastructuur voor transport te verbeteren. De eerste stap was het vervangen van het huidige (transport)ritplanningspakket. Het nieuwe, planningsproces is ontwikkeld aan de hand van de beperkingen uit het huidige proces, de business requirements, en de interne en externe invloeden. Het nieuwe planningsproces zorgt onder andere voor realtime informatie om mee te plannen door een koppeling met de boordcomputer en betere communicatie naar interne afdelingen en leveranciers. In het nieuwe proces speelt het nieuwe ritplanningssysteem een ondersteunende en aansturende rol.

Met haar vlotte presentatie en uitstekende scriptie versloeg Verberne zes andere finalisten van vier verschillende scripties. De jury vond haar plan zeer zorgvuldig en netjes uitgewerkt met een goede onderbouwing en logische opbouw. Verberne zegt ontzettend blij en verrast te zijn met haar overwinning. Ze kreeg reis voor twee personen naar Zuid-Afrika cadeau.

Richard van Marion en Reinier van Rijnberk, beiden alumni van de Hogeschool Rotterdam, gaven een presentatie gaven over voorraadbeheer in strategisch perspectief. Deze werd door het publiek als meest aansprekend bevonden en beloond met de publieksprijs. De twee kregen een cheque van Apple ter waarde van 500 euro.

Kandidaten 2012
Oscar van Eck & Frank Nelen – NHTV (LTV)
Thom van Erven – NHTV (LE)
Reinier van Rijnberk & Richard van Marion – Hogeschool Rotterdam
Loe Schlicher – TU Eindhoven
Michelle Verberne – Hogeschool Arnhem Nijmegen

Jury 2012
Dick van Damme (vrz) – Hogeschool van Amsterdam / TNO
Jannie van Andel – Unilever
Saskia Floore -Tempo-Team
Jack van der Veen – Universiteit van Amsterdam
Peter den Lange – Erasmus Universiteit / Port of Rotterdam
Stef Weijers – Hogeschool Arnhem Nijmegen