Meinderdjan Botman en Henk-Jan Groeneveld winnen Supply Chain Classic Car Rally 2014

Meinderdjan Botman (DSV) en zijn bijrijder Henk-Jan Groeneveld (Bugaboo) zijn de winnaars van de Supply Chain Classic Car Rally 2014 gehouden in Zuid-Limburg op 12 september 2014. De twee reden met startnummer 13 in een Porsche 911 3.2 Carrera Targa uit 1988. Ze finishten als beste bij Highlite International in Kerkrade en kregen daarom uit handen van de organisatie de wisseltrofee.

Pank Hertsenberg (Toyota Material Handling), die ook bij deze achtste editie de wedstrijdleiding weer in handen had, begon met het uitreiken van de poedelprijs: een autowaspakket. ‘Die gaat dit jaar naar Ronald Goedmakers van Vebego en Gerard Vereijken van Vereijken Kwekerijen. De reden daarvoor is dat ze heel erg serieus hebben gewerkt, maar ze hebben er alleen niets van gebakken’, grapte Hertsenberg. ‘Hopelijk kunnen ze beter poetsen dan navigeren.’ De twee rallyrijders beloofden daarop dat ze zouden gaan oefenen. ‘Niet lullen maar poetsen.’

De prijs voor mooiste auto ging naar Wilbert Raap van Maas Internal Logistix en René de Vries van VRD Consulting. Met hun pilotenmuts en stofbril reden zij geheel in stijl in hun Le Patron uit 1983. Helaas konden ze de prijs niet direct in ontvangst nemen om dat hun auto om vijf uur weer bij de eigenaar moest zijn.

Veiling

Het startpunt was dit jaar Snowworld in Landgraaf waar ongeveer tachtig mensen bleven overnachten, zodat ze de avond ervoor konden borrelen en netwerken in de ‘Bierstube’ van dit enorme ski- en sportcomplex. Gedurende de avond werd een unieke tekening, speciaal gemaakt door rechtbanktekenaar Felix Guérain, geveild. De opbrengst daarvan ging naar het goede doel Dutchypuppy waar tv-presentatrice Bridget Maasland de oprichter van is.

Ruud Claessens, managing director van Caroz, en Frank van de Ven, directeur van Bouwbedrijf Van de Ven, boden tegen elkaar op om in het bezit te komen van de tekening. Het was Claessens die met zeshonderd euro uiteindelijk het hoogste bod had en met het kunststuk, dat behalve door de tekenaar ook gesigneerd is door Maasland, naar huis ging.

Dankwoord

Het evenement was ook dit jaar weer mogelijk dankzij vele ambassadeurs die individuele onderdelen sponsorden. Met dank aan: Vebego plus logistieke dochterbedrijven Sherpa en Tence voor het diner en de lunch, Imengo voor het sponsoren van de borrel, Zetes voor het ontbijt, Consafe Logistics voor de start, Toyota Material Handling voor de route, Logi-Fair voor de koffie, Bouwbedrijf Van de Ven voor de behendigheidsproef, Slimstock voor de finish en borrel en tot slot DSV voor de goodiebag.

Martijn en Bridget - donatie DutchypupplyDe organisatie was in handen van Supply Chain Media, Toyota Material Handling en Slimstock. Het goede doel waarvoor de deelnemers dit jaar reden was Dutchypuppy, dat wereldwijd stichtingen ter plaatse steunt met geld en met goederen om mishandeling van honden tegen te gaan en de populatie van zwerf- en straathonden kleiner te maken. Er werd een totaalbedrag van iets meer dan 3.000 euro opgehaald.