Medewerkers NedCar Born naar Oxford en München voor bijscholing

Productiemedewerkers van NedCar in Born worden vanaf begin volgend jaar voor een bepaalde tijd in Oxford en München gestationeerd om de BMW-spelregels en de productieprocessen bij BMW en in de Mini-fabrieken in de vingers te krijgen. Ingenieurs van de Limburgse autofabriek NedCar voeren inmiddels al overleg met Britse collega’s die bij de drie Mini-fabrieken van BMW in Groot-Brittannië werken. Dat meldt het FD op 10 juli 2012.

De vraag naar Mini’s wereldwijd is zo groot dat BMW voor extra capaciteit in Nederland kiest. ‘Born moet een “satelliet-vestiging” worden van de Britse Mini-fabrieken’, verklaarde Harald Krüger, lid van de Raad van Bestuur van BMW, die een bezoek bracht aan de Mini-fabriek in Oxford. Dat Born relatief dicht bij Engeland ligt, noemde hij een groot pluspunt.

Met de verklaring van BMW dat het vanaf 2014 Mini’s wil laten bouwen bij NedCar in Born, kwam de overname van NedCar door het Eindhovense familieconcern VDL Groep weer een stap dichterbij. Mocht de overname alsnog afketsen, dan staan 1.500 medewerkers eind dit jaar op straat, maar vrijwel geen enkele betrokkene houdt nog rekening met die optie.