Mebin flexibiliseert vervoerscapaciteit

Betonmortelleverancier Mebin gaat samenwerken met logistiek dienstverlener Vos Logistics. Doel van dit partnership is het vergroten van de flexibiliteit van het transport om zo efficiënter en slagvaardiger in te kunnen spelen op de wensen van klanten. Algemeen directeur Ronel Dielissen-Kleinjans van Mebin zegt dat de sterk veranderde vraag in de bouw om creatieve en flexibele oplossingen vraagt.

‘De besteltijden worden steeds korter, terwijl de verschillen tussen rustige en drukke productie- en transportdagen juist groter worden. Hierdoor daalt de gemiddelde bezettingsgraad van ons wagenpark en nemen de kosten toe.’ Om die reden wil Mebin de vervoerscapaciteit meer flexibel maken, waarbij ook duurzaamheid een belangrijke randvoorwaarde is. ‘Door de samenwerking met Vos Logistics, waar duurzaamheid net als bij ons bedrijf een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering, is dat goed geborgd’, aldus Dielissen-Kleinjans.

Mebin werkt overigens al langer met verschillende vervoersconcepten voor het realiseren van een zo duurzaam en flexibel mogelijk transport. Vos Logistics heeft in vier nieuwe truckmixers geïnvesteerd die voor het transport bij Mebin worden ingezet. Daarnaast worden er aan de vloot twee standaardtrekkers van Vos Logistics toegevoegd die trailer-mixers van Mebin trekken. Het wagenpark van Mebin en Vos Logistics voldoet aan de strengste milieunormen. De nieuwste technologieën worden ingezet om nog duurzamer te kunnen werken. De laatste ontwikkeling hierin zijn nieuwe hybride trucks. Met deze trucks is het mogelijk elektrisch te lossen op de bouwplaats. Dit leidt tot een sterke reductie van CO2-emissie en geluidsbelasting.