Maxell reduceert aantal warehouses in Europa

Maxell Europe, producent van recordable media en energieproducten voor zowel consumenten als de professionele markt, heeft de overeenkomst met DB Schenker Logistics als logistiek dienstverlener verlengd voor de komende drie jaar. In de afgelopen jaren slaagde DB Schenker erin om het aantal warehouses in Europa van vier terug te brengen naar twee, met handhaving van het bestaande serviceniveau.

Maxell en DB Schenker startten hun samenwerking in 2011 om de supply chain voor Maxell binnen Europa te optimaliseren en beheren. De geïntegreerde oplossing van warehousing en landtransport werd succesvol geïmplementeerd inclusief een uitgebreide EDI-oplossing. ‘Binnen de Maxell-organisatie zijn we zeer tevreden over DB Schenker als onze 3PL-dienstverlener voor Europese distributie’, aldus David Mulcahy, Operations Manager Maxell Europe Ltd in een persbericht van 19 februari 2014.

Mulcahy zegt dat DB Schenker met de benadering van key account management en projectmanagement de supply chain bij Maxell heeft geoptimaliseerd en de logistieke kosten gereduceerd. In de komende drie jaar omvat de samenwerking een Europees distributiecentrum in Nederland, een distributiecentrum in Hongarije voor de Oost-Europese markt en distributie naar en van de warehouses. Het Europese hoofdkantoor in Maidenhead (Groot-Brittannië) ondersteunt alle vestigingen en distributeurs in heel Europa.