Maturity Matrix 2021: Supply chain start-ups moeten alle zeilen bijzetten

Maturity Matrix 2021

Supply chain start-ups in Europa hebben in 2020 een zeer uitdagend jaar doorgemaakt vanwege de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande economische crisis. Enkele hebben deze storm dan ook niet overleefd, omdat er niet altijd een financieel vangnet vanuit overheden was zoals dat er wel is voor gevestigde bedrijven. In de jaarlijkse Maturity Matrix van Europese supply chain start-ups hebben zij plaatsgemaakt voor diverse nieuwkomers, vooral op het gebied van leveranciersmanagement, sustainability en blockchain. 

In het afgelopen jaar was het voor veel supply chain start-ups een kwestie van overleven in de heftige economische storm veroorzaakt door de coronapandemie. Deze jonge bedrijven moesten alle zeilen bijzetten in de hoge golven van een door lockdowns beproefde economie.

Sustainability in opkomst

De start-ups op gebied van digitale logistieke tendering lijken te zijn verdwenen. De digitale marktplaatsen van zeevracht en wegtransport lijken deze functionaliteit te hebben overgenomen. Wel zien we een nieuwe categorie met oplossingen voor sustainable supply chains.

Nieuwe horizonten

Het wedstrijdveld van Europese start-ups lijkt door de Covid-19-storm vorig jaar behoorlijk te zijn opgeschoond. Wel gaan gevestigde bedrijven inmiddels weer op zoek naar de innovatieve aanbieders, die zelf op hun beurt ook weer naar nieuwe horizonten zeilen.

Download de Maturity Matrix 2021

Benieuwd naar het totaaloverzicht? Vul hieronder jouw gegevens in en download direct de Maturity Matrix 2021.

Download: Maturity Matrix European Supply Chain Startups 2021