Manager Operations – Customs bij Thermotraffic Holland B.V.

Manager Operations - Customs Thermotraffic

Rotterdam, 40 uur per week

Ben jij een ervaren en ondernemende manager die op inspirerende wijze leiding kan geven aan een team? Weet je bovendien alles over de wet- en regelgeving rondom import en export van temperatuur gecontroleerde goederen? Binnen Thermotraffic zijn wij op zoek naar een strategisch sterke en besluitvaardige collega die ons ervaren Customs-team kan aansturen en door het managementteam geformuleerde strategie kan vertalen naar dagelijks beleid. Als jij beschikt over de capaciteiten om deze verantwoordelijke baan tot een succes te maken, pak dan de kans om mee te groeien met ons ambitieuze internationale bedrijf!

Sparringpartner en verbinder

Als Manager Operations ben je de sparringpartner voor de Head of Operations over ontwikkelingen op het gebied van douanezaken en innovaties. Je bent medeverantwoordelijk voor het afdelingsbeleid, het jaarplan en de realisatie van de doelstellingen en zorgt voor verbinding tussen het managementteam en de medewerkers op je afdeling. Je coördineert de administratieve en financiële werkzaamheden en bewaakt de voortgang, waarbij efficiency en correctheid speerpunten zijn. Met jouw coachende en motiverende manier van leidinggeven weet je het beste uit je team te halen en je zorgt ervoor dat de personele bezetting zowel kwantitatief als kwalitatief altijd op orde is. Je bent altijd alert op dingen die beter kunnen. Of het nu gaat over onze service, de werkprocessen of over samenwerking binnen de afdeling of met externe partijen. Je focus ligt altijd op kwaliteit.

Andere taken zijn onder andere:

 • zorgen dat de medewerkers in je team zich blijven ontwikkelen;
 • houden van jaarlijkse functionerings- en beoordelingsgesprekken en tussentijdse voortgangsgesprekken met je medewerkers;
 • verzorgen van tijdige en correcte managementinformatie, budget-, afdelings- of vestigingsgegevens en maand-, kwartaal- en jaarrapportages en het doen van aanbevelingen;
 • onderhouden en optimaliseren van onze dienstverlening, processen en systemen en bewaken van de realisatie van de geformuleerde doelstellingen;
 • erop toezien dat we bij onze werkzaamheden aan alle wet- en regelgeving voldoen.

Veelzijdige baan met alle ruimte om je verder te ontplooien

Bij Thermotraffic zetten wij in op langdurige relaties. We vinden het belangrijk dat jij voldoende uitdaging vindt in je functie en jezelf kunt blijven ontwikkelen. We bespreken regelmatig individuele doelstellingen en bieden je de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die je helpen in je ontwikkeling.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • een concurrerend salaris en een premievrije pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een bedrijfsauto;
 • de mogelijkheid om een deel van je tijd thuis te werken;
 • een bijdrage in de kosten voor je fitnessabonnement.

Doortastende manager met grote kennis van douanezaken

Voor deze verantwoordelijke rol zijn we op zoek naar een stevige persoonlijkheid die op een coachende en inspirerende manier ons Customs-team gaat leiden. Je bent resultaatgericht, ondernemend en besluitvaardig en hebt een scherp oog voor kansen in de markt. Natuurlijk zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen. Ook vind je het belangrijk om jezelf en je leiderschapskwaliteiten te blijven ontwikkelen. We vragen verder:

 • een afgeronde bacheloropleiding, bij voorkeur in een logistieke richting;
 • gedegen kennis van actuele en relevante wet- en regelgeving op het gebied van douanezaken;
 • minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • handigheid in het werken met verschillende softwaretoepassingen, waaronder Excel;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Thermotraffic in het kort

Thermotraffic opereert sinds 1984 als een van de toonaangevende logistieke specialisten in temperatuur gecontroleerde logistiek wereldwijd. We beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van complexe diensten en bieden onze klanten oplossingsgerichte diensten voor de koelketenlogistiek.

Mensen vormen de basis van ons succes. Wij waarderen onze collega’s en creëren een omgeving die medewerkers in staat stelt zich persoonlijk en professioneel te ontplooien en voldoening te vinden in hun werk. Collegialiteit en teamgeest staan bij ons hoog in het vaandel. Binnen Thermotraffic denken we globaal, handelen we lokaal en respecteren we culturele waarden.

Thermotraffic is een 100% dochteronderneming van de Nichirei Corporation.

Interesse? Solliciteer dan snel!

Spreekt de informatie hierboven je aan, dan horen we graag van je.

Solliciteer hier.

Voor aanvullende vragen kun je ons bellen op 06 82 39 97 79.