Magazijnvoorraad van failliet Rucanor waardeloos

Jan Dorrepaal, de curator van het failliete Rucanor, heeft een harde dobber met de boedel van het Nederlandse sportmerk. Twee weken voor het faillissement werd de merknaam Rucanor namelijk verkocht aan een derde partij en weer teruggehuurd via een licentiecontract. Hierdoor is de boedel, waaronder de magazijnvoorraad, in één klap waardeloos. ‘Er is geen koper die de voorraden wil opkopen als de naam Rucanor er niet op mag staan’, zegt Dorrepaal in het AD van 13 maart 2013.

Rucanor, dat zijn hoogtijdagen beleefde in de jaren tachtig, werd in 2008 overgenomen door investeerder Martijn Nelissen. Eind februari vroeg hij faillissement aan voor het bedrijf. Op 26 februari 2013 werd dat uitgesproken. Curator Dorrepaal trof echter een boedel zonder merknaam aan, wat hij als een ernstig probleem ervaart.

‘Ik kan niet tegen potentiële kopers zeggen “Dit is Rucanor.” Er staat een hoofdkantoor, een magazijn en een showroom, maar de naam Rucanor ontbreekt’, zegt Dorrepaal op NOS.nl.  Hij zit met een dode voorraad waar hij niet de maximale verkoopprijs voor kan krijgen. Volgens hem zijn inmiddels vijf tot zes serieus geïnteresseerde kopers afgehaakt. De enige waarmee hij nu nog onderhandelt is Nelissen, die de zaak wel wil kopen van de curator en daarbij 26 van de huidige 49 werknemers wil overnemen.

Momenteel onderzoekt Dorrepaal of hij de schade kan verhalen op Sport Services Europe, het bedrijf achter Rucanor.