Whitepaper: Maak uw voorraad in drie stappen future proof

Whitepaper: Maak uw voorraad in drie stappen future proof van Slimstock en Supply Chain Magazine

In onzekere tijden is het belangrijk dat u snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen en geen overtollige voorraad opbouwt. In deze whitepaper leest u hoe u met behulp van drie verbeterprojecten uw voorraad future proof krijgt. Uw voorraadkosten zullen dalen en de servicegraad richting klanten zal op het gewenste niveau komen.

Project 1: De bezem erdoor

Van de 100 artikelen die zijn opgeslagen in een magazijn, worden er 10 nooit meer verkocht. Uit voorraadanalyses van Slimstock blijkt dat bij bedrijven gemiddeld vijf tot vijftien procent van de voorraad incourant is. Deze artikelen kosten geld, houden magazijnruimte bezet en leveren niets op. Weg ermee dus.

Project 2: Prioriteiten stellen

Een belangrijke oorzaak van incourantie (en van hoge voorraden in het algemeen) is dat planners hun aandacht aan de verkeerde artikelen besteden. Een ABC-analyse is het perfecte instrument om dit aan te pakken.

Project 3: Samenwerken

Als incourante voorraad is geëlimineerd en de rest van de voorraad geoptimaliseerd, is het tijd om de derde verbeterslag te maken. De sleutel hiervoor ligt bij uw toeleverancier. Een significant deel van uw voorraad is het gevolg van de leverprestatie en de supply chain-kenmerken van uw toeleverancier.

Download de whitepaper

Door het implementeren van bovenstaande verbeterprojecten zijn veel resultaten geboekt. De voorraadkosten dalen met twintig tot dertig procent, terwijl de voorraadbeschikbaarheid richting klanten juist stijgt. Wilt u weten hoeveel besparingen er bij u mogelijk zijn? Vul uw gegevens hieronder in en ontvang de volledige whitepaper direct per email.

Download: Maak uw voorraad in drie stappen future proof