Luipaard legt Mercedes-fabriek in India urenlang stil

luipaard

Een opmerkelijke ‘disruptie’ in een Mercedes-Benz-fabriek in India. Een verdwaalde luipaard drong in Chakan de productiefaciliteit binnen en zorgde zo voor veel consternatie. Door het onverwachte bezoek kwam de productie bijna zes uur lang stil te liggen.

Nadat de luipaard – een circa drie jaar oud mannetje – was gesignaleerd in een productiehal werd de fabriek spoorslags ontruimd. Vervolgens werden de lokale woudautoriteit en medewerkers van natuurbeschermingsorganisatie Wildlife SOS ingeschakeld om het dier te vangen.

Toen die eenmaal ter plekke waren, werd de luipaard met een verdovingspijl uitgeschakeld en gevangengenomen. Onderzoek wees daarna uit dat het dier ongedeerd en volledig gezond was. Het werd daarop in een kooi geplaatst en vervolgens weer vrijgelaten in de natuur.

Inkrimping leefgebied

Wildlife SOS wijt het opduiken van de luipaard in de fabriek aan de snelle inkrimping van het leefgebied van deze katachtigen, waardoor ze zich ook in door mensen gedomineerde gebieden gaan begeven. Daar komt bij dat de deelstaat Maharashtra waarin de fabriek van Mercedes-Benz gevestigd is, de grootste ‘luipaard-dichtheid’ van het land heeft.

Foto: Wildlife SOS