L’Oréal gaat met drone inventariseren

L’Oréal

In het logistiek centrum van Cosmétique Active International (CAI), een divisie van L’Oréal Groep, zal een autonoom vliegende drone voortaan de jaarlijkse inventarisatie uitvoeren. CAI implementeert hiervoor de warehouse-oplossing Eyesee van Hardis Group.

L’Oréal gaat de inventarisdrone inzetten voor het inventariseren van de magazijnvoorraad in het logistieke centrum in Vichy. Ter plaatse worden alle afgewerkte producten voor de merken La Roche-Posay, Vichy, Sanoflore, Roger&Gallet SkinCeuticals en CeraVe geleverd, opgeslagen en vervolgens verzonden naar de vijftig filialen verspreid over de hele wereld. Tot voor kort gebruikte het logistieke platform – met een opslagcapaciteit van 25.000 palletplaatsen – elk jaar een tiental hoogwerkers voor zijn inventarisatie.

Door het inzetten van de inventarisdrone Eyesee moet het tellen van de voorraden een stuk efficiënter kunnen plaatsvinden. In combinatie met het standaardiseren van de etiketten en een goede positie van de pallets zorgt deze oplossing er zelfs voor dat de inventarisatie drie keer sneller uitgevoerd kan worden, zo is uit de testresultaten gebleken. De inventarisdrone kan bovendien gemakkelijk alle locaties in het magazijn bereiken, wat de veiligheid en ergonomie van de operatoren ten goede komt.

Geen sluiting meer voor jaarlijkse inventarisatie

‘Dankzij deze nieuwe oplossing zijn we niet langer verplicht het logistiek centrum drie dagen te sluiten voor de jaarlijkse inventarisatie en kunnen we onze klanten in deze periode van dienst blijven, in alle veiligheid’, meldt Guillaume Bosselin, directeur van het logistiek centrum. L’Oréal onderstreept met haar besluit de toegenomen belangstelling voor de inzet van drones in magazijnen. Bedrijven als Henkel en Koopman gingen het concern al voor; Geodis en Walmart voerden eerder al tests uit.