Logistiek Manager bij Van Leeuwen Buizen Groep

Van Leeuwen logo 200x200

Company Description

Van Leeuwen Buizen Groep is een toonaangevende, mondiaal opererende industriële handelsonderneming en specialist in stalen buizen en aanverwante artikelen. Via haar internationale teams en wereldwijde distributienetwerk bouwt Van Leeuwen haar leidende positie uit als leverancier van een uitgebreid assortiment buisproducten van hoogwaardige kwaliteit. Als logistiek specialist biedt van Leeuwen maatwerk en toegevoegde waarde aan klanten in vrijwel alle industriële segmenten. De Van Leeuwen Buizen Groep telt circa 100 vestigingen over de hele wereld met in totaal ruim 2.700 medewerkers.

Job Description

Wil jij werken in één van de toekomstig meest innovatieve warehouses in Nederland binnen onze industrie, lees dan snel verder.

Dat is nogal een statement, claimen dat wij bij van Leeuwen Buizen het meest innovatieve warehouse van Nederland (Europa) gaan neerzetten. Maar niks is minder waar, en daarvoor zoeken wij een Manager Logistiek die dit samen met de collega’s tot een succes gaat maken. Wil je meer weten over dit project, en de functie neem dan snel contact op met Thijs Hoekzema (06-13013778).

Team

Je bent lid van het Operationeel Management, werkt samen met de manager Supply Chain Planning en rapporteert aan de Director Operations. We werken binnen deze afdelingen in een tweeploegendienst, waarbij er voor iedere afdeling twee teams zijn. De teams worden aangestuurd door een aantal Teamleiders. De logistieke organisatie bestaat uit ongeveer 75 FTE werkend in een 2 ploegendienst.

Wat je gaat doen?

Jij bent in deze rol medeverantwoordelijk voor het opstellen van het beleid van de logistieke organisatie. Jij weet samen met je team de strategische doelstellingen om te zetten naar een afdelingsplan met daarin concrete doelen en acties voor alle onderliggende afdelingen. Binnen het warehouse staan we de vooravond van een aantal grote projecten die focus hebben op digitalisering & automatisering van onze supply chain, ook wel industrie 4.0 genoemd. En om deze verandering samen met ons te realiseren zoeken we een hands-on, inspirerende en consistente logistiek manager. Je bent verder verantwoordelijk voor:

• Begeleiden van verbeterprojecten binnen de logistieke afdelingen;
• Toezing op de naleving van wettelijke en bedrijfsverplichtingen en procedures op het gebied van arbo, veiligheid, kwaliteit;
• Bouwen en ontwikkelen van een effectief logistiek team;
• Vertalen van externe ontwikkelingen naar een concreet beleid;
• Sturing geven aan een optimaal verloop van de afdelingsprocessen binnen de afdeling op het gebied kwaliteit, efficiency en effectiviteit.

Qualifications

Om deze functie succesvol te maken zoeken we iemand met een afgeronde hbo-opleiding met aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan een operationele omgeving. Jij bent een teamplayer die uiteindelijk als doel heeft het optimaal bedienen van onze klanten. Je bent gedreven, en in staat om mensen met elkaar te verbinden en aan jou te binden.

Daarnaast beschik je over:

• Goed ontwikkelde analytische en procesmatige vaardigheden
• Kennis van en affiniteit met de werking van IT-gerelateerde systemen in Supply Chain;
• Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Affiniteit met continu verbeteren en Lean-concepten.

Schrik jij niet van de doelstellingen voor je eerste jaar: automatisering & digitalisering van het warehouse en strategische personeelsplanning? En wil jij samen met je team binnen Van Leeuwen ons warehouse klaarmaken voor de toekomst. Reageer dan direct.

Additional Information

Allereerst een leuk team, binnen een internationaal georiënteerd bedrijf waar je naast persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgt om je ook functioneel te ontwikkelen. Verder is van toepassing:

• Bruto jaarsalaris van 80K
• Laptop en telefoon
• Leaseauto
• Bonusregeling
• 27 vakantiedagen

Solliciteren

Solliciteren kan hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.