Logicall lijft Drake & Farrell in

Logicall

Drake & Farrell uit Bleiswijk, actief in retourlogistiek en refurbishment-diensten, sluit zich aan bij Logicall. De overname past in de strategie van deze one-stop-shop logistiek dienstverlener om geïntegreerde diensten aan te bieden en duurzame oplossingen verder te ontwikkelen.

Drake & Farrell (foto) werd opgericht in 2006 als duurzame leverancier van retourlogistiek, refurbishment- en herconfiguratiediensten aan de telecommunicatie-, e-mobiliteit- en medische technologie-industrieën. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland en Tsjechië. Inmiddels bespaarde Drake & Farrell al miljoenen tonnen aan elektronisch afval, terwijl het ook de bedrijfskapitaal- en ecologische voetafdruk van zijn klanten verkleint.

Uitgebreidere dienstverlening klanten

Logicall is de nieuwe naam van de verschillende logistiek dienstverleners die de afgelopen jaren werden overgenomen door de Gooise investeerder Waterland Equity. De retourlogistiek- en refurbishment-diensten van Drake & Farrell sluiten volgens Logicall naadloos aan op de eigen operatie. Door het brede scala aan diensten van Logicall zal Drake & Farrell bovendien ook zíjn klanten een uitgebreidere dienstverlening kunnen bieden.

‘Drake & Farrell past goed bij onze one-stop-shop logistieke diensten. Samen kunnen we onze activiteiten rondom retourlogistiek en refurbishment-diensten van elektronische apparatuur verder ontwikkelen, waardoor onze inspanningen worden versneld om waarde te creëren voor klanten en de circulariteit van hun supply chains te verbeteren’, meldt Rob Linders, CEO van Logicall Group.

Wereld verlossen van elektronisch afval

De combinatie van Logicall en Drake & Farrell is uniek in de logistieke sector en zal de duurzaamheid van de supply chains van klanten verder verbeteren, meent David Engel, CEO van Drake & Farrell. ‘Samen met de uitgebreide diensten van Logicall kunnen we aanzienlijk meer waarde bieden aan onze klanten en onze inspanningen versterken om de wereld van elektronisch afval te verlossen’, aldus Engel.