Liverpool FC opent fulfilment center in Roermond

Liverpool FC - dc

Liverpool FC (LFC) heeft een ultramodern internationaal retail fulfilment center geopend in Roermond. De volledige collectie officiële LFC-merchandise is hier ondergebracht, inclusief het nieuwe 2024-’25-thuisshirt. Met het nieuwe fulfilment center kan de club bestellingen van fans voortaan sneller, goedkoper en efficiënter leveren.

In samenspraak met UPS, de officiële logistiek partner van de club, viel de keuze voor vestiging van het nieuwe ultramoderne fulfilment center op Roermond. LFC verzendt momenteel naar 180 verschillende landen en beschikt over zestien clubwinkels om fans over de hele wereld te voorzien van merchandise. Het wereldwijde geïntegreerde netwerk van UPS versterkt de retail- en e-commerce-activiteiten van LFC.

Logistiek stroomlijnen

‘Door gebruik te maken van onze geavanceerde geautomatiseerde magazijn- en transportmogelijkheden, aangedreven door duurzaamheidsgerichte oplossingen, stroomlijnen we niet alleen de logistiek, maar stimuleren we ook de teamgeest en toewijding zowel op als buiten het veld’, meldt Susanne Klingler-Werner, president van UPS Supply Chain Solutions Europe.

Overigens blijft ook het huidige distributiecentrum (dc) van de club in het district Merseyside in het noordwesten van Engeland open en op volle capaciteit meedraaien voor het verwerken van bestellingen en het leveren van LFC-merchandise aan Britse fans. Het dc krijgt wel nieuwe technologische systemen en ook wordt er extra training voor het personeel gegeven.

Internationale groei

‘We hebben ambitieuze plannen voor internationale groei. De opening van dit nieuwe, ultramoderne gebouw in Nederland staat centraal binnen deze strategie en zal ons helpen met de groeiende vraag vanuit internationale markten ter aanvulling op ons bestaande distributiecentrum in Merseyside’, aldus Mike Cox, senior vice president of merchandising bij Liverpool FC.