Limburg in trek bij Amerikaanse en Aziatische bedrijven

De provincie Limburg stijgt in populariteit bij Amerikaanse en Aziatische bedrijven die Europa zien als een belangrijk afzetgebied. Met name Venlo, Born en de regio Maastricht zijn erg in trek. Voor KWL European Warehousing & Logistics reden om haar bestaande logistieke opslagcapaciteit nabij Maastricht Aachen Airport/Technoport te verdubbelen.

Volgens Jinder Hug-Wong, bij KWL belast met Business Development Azië, is de groeiende populariteit van de regio onder Amerikanen en Aziaten evident. Maastricht staat volgens hem al langer op de wereldkaart door de lokale aanwezigheid van medische bedrijven als Abbott, Medtronic, Merit Medical en Boston Scientific.

Daarnaast krijgen geïnteresseerde buitenlandse investeerders in Limburg volop ondersteuning vanuit overheidsinstanties, zoals de industriebank Liof. ‘Die support is essentieel’, aldus Jinder Hug-Wong. De industriebank is al geruime tijd een belangrijke uitvoerder van het economisch beleid van de provincie Limburg.

Magazijn annex douane-entrepot

Voor specialist in servicelogistiek KWL was de groeiende buitenlandse vraag reden de opslagcapaciteit bij Maastricht uit te breiden. KWL sloot recent nog een nieuw contract af met een Amerikaanse producent van medische hightech-apparatuur. Met het extra magazijn, dat ook dienst doet als douane-entrepot, groeide de totale warehousing-oppervlakte naar 4000 m2.

‘We merken dat regionale en internationale bedrijven ons steeds beter weten te vinden en dat klanten enthousiast zijn over onze logistieke meerwaarde. Het einde van de groei in warehousing en logistics is dan ook nog lang niet in zicht’, is de overtuiging van Louis Coenders van de afdeling Business Development van KWL.