Lidl start Amsterdamse pilot met 100 procent elektrisch rijden

Lidl zet als eerste supermarkt in op 100 procent elektrisch transport. Op 22 mei 2015 werd gestart met een pilot in Amsterdam. Er is geïnvesteerd in een volledig elektrische vrachtwagen die de filialen in Amsterdam vanaf het distributiecentrum in Zwaag gaat bevoorraden.

Met de pilot in Amsterdam zegt de supermarktketen ‘een belangrijke stap in het bevoorraden van de toekomst’ te zetten. Het is volgens Lidl de eerste vrachtwagen in Nederland van deze grootte die 100 procent elektrisch op de weg rijdt. Waar een normale vrachtwagen bij een afstand van honderd kilometer tot zo’n negentig kilo CO2 uitstoot, stoot deze vrachtwagen niets uit. Bovendien is zowel het laden, het koelen als het rijden 100 procent elektrisch.

‘Deze pilot is een grote investering en wat ons betreft een eerste stap. We onderzoeken momenteel verschillende manieren om op grotere schaal duurzaam te kunnen leveren. Onze ambitie is om in ieder geval in 2025 binnen de ring van Amsterdam onze filialen volledig uitstootvrij te bevoorraden’, aldus Laurent-Jan van den Ham, manager transportlogistiek van Lidl Nederland.

Overigens is Amsterdam de vierde stad (na Stockholm, Zürich en Berlijn) waar Lidl deze pilot doet.