Lidl bouwt duurzaamste dc van Nederland

In Waddinxveen verrijst binnenkort het meest duurzame distributiecentrum van ons land. Op 19 november start supermarktketen Lidl met de bouw ervan, meldt het AD van 10 november 2015.

De duurzaamheid van het nieuwbouwproject van Lidl krijgt de hoogst haalbare certificering. Lidl bouwde al duurzaam, maar volgens woordvoerder Marcel Ganzeboom gaat het concern in Waddinxveen weer een stapje verder. ‘Nieuwe ontwikkelingen en innovatie passen we waar mogelijk toe om onze ecologische voetafdruk steeds verder te verkleinen.’

Het hypermoderne complex telt straks 50.000 vierkante meter. Het dc wordt uitsluitend door ledlampen verlicht. Op het dak komen ruim vierduizend zonnepanelen. Die zorgen ervoor dat op zonnige dagen de stroom volledig zelfvoorzienend is. Ook wordt regenwater opgevangen en gebruikt voor kassen in de omgeving.

Flora en fauna gestimuleerd

Het nieuwe dc moet in januari 2017 klaar zijn. Rondom het complex worden dan ook nog eens 250 bomen geplant, waarmee flora en fauna in de buurt worden gestimuleerd. Aan het project, dat honderd winkels gaat bedienen, hangt een prijskaartje van zeventig miljoen euro. Er komen straks driehonderd tot 350 mensen te werken.