Lamb Weston / Meijer opent nieuwe productielijn

In de fabriek in Bergen op Zoom heeft Lamb Weston / Meijer een nieuwe productielijn geopend. De huidige productielijn werd volledig gerenoveerd. Met de investering – ter waarde van 120 miljoen euro – kan de aardappelverwerker volgens de nieuwste productiemethoden flexibel een reeks aan specialiteiten produceren, zodat de aardappels optimaal en duurzaam verwerkt worden.

Met de maatregelen speelt het bedrijf in op de wereldwijd toenemende vraag naar diep-gevroren aardappelproducten en wordt de service aan klanten verder verbeterd. De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen die stuk voor stuk bijdragen aan de ambitie om nóg duurzamer en efficiënter te produceren.

Duurzaamheidsstrategie

Volgens Bert Jan Maris, manager van de fabriek in Bergen op Zoom, passen de uitbreiding en de renovatie van de fabriek in de duurzaamheidsstrategie van Lamb Weston / Meijer door het gebruik van minder water, minder energie, minder emissies en minder reststromen. Maris: ‘We gebruiken de aardappel zo optimaal mogelijk.’

Met de uitbreiding van de fabriek onderstreept Lamb Weston / Meijer nog eens het belang van Bergen op Zoom als locatie voor zowel de aanvoer en verwerking van aardappelen als de distributie van diepgevroren aardappelproducten. Met de uitbreiding van de fabriek werden meer dan zestig nieuwe banen gerealiseerd.

Russische fritesmarkt

Overigens breidt Lamb Weston / Meijer niet alleen in Nederland uit: eerder dit jaar richtten het aardappelverwerkingsbedrijf en Belaya Dacha al een joint venture op om ook de Russische fritesmarkt te bedienen en een fritesfabriek in Lipetsk te bouwen. Deze nieuwe fabriek zal naar verwachting begin 2018 operationeel zijn.