‘Krapte op arbeidsmarkt zet supply chain performance onder druk’

supply chain performance

Nu de economie op volle toeren draait, neemt de krapte op de arbeidsmarkt weer toe. Dat leidt tot (te) lang openstaande functies, die de supply chain performance van een bedrijf kunnen ondermijnen. De recruiters van Inspired-Careers en Inspired-Talent proberen die problematiek te ondervangen door een relatie op te bouwen met mensen om hen zo verder te helpen in hun loopbaan en hen tegelijkertijd aan een bedrijf te binden.

De schaarste op de arbeidsmarkt is volgens Managing Partner Marielle van Gastel van Inspired-Careers en Inspired-Talent momenteel de belangrijkste markttrend in het vakgebied. Het bedrijf, op 24 mei aanwezig bij inNOWvate Supply Chain Event in De Rijtuigenloods in Amersfoort, waarschuwt ervoor dat functies te lang open kunnen blijven staan, hetgeen de supply chain performance onder druk zet.

Volgens Van Gastel speelt er bovendien nog iets anders: ‘Generatie Y en Z hebben andere normen en waarden. Voor hen is zingeving en persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan dat in het verleden bij werknemers het geval was. Daardoor wordt het nóg moeilijker om goede kandidaten te vinden.’

Opbouwen van relaties

Inspired-Careers en Inspired-Talent proberen de schaarste aan supply chain-talenten te ondervangen door het opbouwen van relaties, waarbij mensen verder geholpen worden in hun loopbaan met een goede balans van bijvoorbeeld korte en lange termijn, werk en privé, ontwikkeling en prestatie.

‘We kennen kandidaten vanaf hun studententijd en kunnen mensen de gehele supply chain-loopbaan helpen om betere keuzes te maken. Door persoonlijke begeleiding en training ontwikkelen onze talenten zich sneller. En ook omdat we onze klanten begrijpen. Enerzijds door jarenlange contacten, anderzijds door onze eigen ervaring in supply chain management’, aldus Van Gastel.

Waarom moeten bezoekers van inNOWvate Supply Chain Event absoluut langs de stand van Inspired-Careers en Inspired-Talent komen? Van Gastel: ‘Niks moet. Maar als je de trend herkent en je wilt sneller vooruit, dan moet je bij ons zijn.’