Kor Bakker en Andi Sava winnen Supply Chain Classic Car Rally 2013

Kor Bakker van 2Build en zijn bijrijder Andi Sava van Archicom zijn de winnaars van de Supply Chain Classic Car Rally 2013. De twee reden in een Triumph tr6 uit 1973. Het was een close finish in deze zevende editie van dit succesvolle netwerkevenement op 20 september 2013. George Jaburg (interim-manager) en Rob de Roock (UPS SCS) liepen bij Buiting Machinebouw & Staalconstructie in Broekland op een haar na titelprolongatie mis door de regelmatigheidsproef.

 

‘De uitslag was dit jaar wat lastig te bepalen’, zei Pank Hertsenberg (Toyota Material Handling), die de wedstrijdleiding in handen had. Er bleken twee teams geëindigd op de tweede plek. Het ging om Rein Nieuwland (Relocon) en zijn bijrijder Marcel Theunissen (Nabuurs) en het team van Peter Bertens (FGN magazijnsystemen) en Eric Kroeze (Hevo). Beide teams hadden acht strafpunten.

Daarnaast namen er twee teams een gedeelde eerste plaats in, omdat ze eveneens exact hetzelfde aantal strafpunten hadden, te weten vier. ‘We hebben de regelmatigheidsproef als scherprechter genomen’, lichtte Hertsenberg toe. ‘Kor Bakker en Andi Sava zijn daarom de winnaars van de Supply Chain Classic Car Rally 2013.’

Roadbook ontfutselen

Start Bad BoekeloHet startpunt was dit jaar Resort Bad Boekelo, waar ruim tachtig mensen bleven overnachten zodat ze de avond voorafgaand aan de rally bij de netwerkborrel en barbecue konden zijn. Bakker en Sava waren er toen al van overtuigd dat ze zouden gaan winnen. Ze werkten samen bij het bestickeren van de auto en het bevestigen van het rallyschild aan de grille. Vervolgens deden ze hun uiterste best om alvast informatie in te winnen. Bakker deed doortrapte pogingen om het roadbook aan de organisatie te ontfutselen. Hij slaagde er echter niet in de organisatie te misleiden.

De prijs voor mooiste auto ging dit jaar naar T1 Westfalia Walk through uit 1967, waarin Frank Erftemeijer en Hans Kettings (beiden Yellowstar Solutions) vreselijk oncomfortabel zaten. Ze trokken veel aandacht met hun claxon en mais bovenop hun buscamper. Het was Donald Houben (Consafe Logistics), die samen met Paul Boswinkel (Hoogvliet) en Hessel Visser (Cologic) in een Rolls Roys Silver Shadow reed, die de troostprijs in ontvangst mocht nemen.

Dankwoord

OotmarsumHet evenement was ook dit jaar weer mogelijk dankzij vele ambassadeurs die individuele onderdelen sponsorden. Met dank aan: Tence voor het diner, Imengo voor het sponsoren van de borrel, DSV en Slimstock die de afterparty voor hun rekening namen, Consafe Logistics voor het ontbijt, de start en verfrissing onderweg, Goodman voor de koffie, Port of Twente voor de behendigheidsproef, Sherpa voor de lunch, DSV voor de finish en de goodiebag, Nabuurs voor het afkopen van de CO2-uitstoot, Supply Chain Media voor het broodjesbuffet, Toyota Material Handling voor de route en Celectric voor algemeen sponsorship.

De organisatie was in handen van Supply Chain Media en Toyota Material Handling. Het goede doel waarvoor de deelnemers dit jaar reden was TeekOnMe, een stichting die belangstelling wil creëren voor de ziekte van Lyme. Er werd een totaalbedrag van 2285 euro opgehaald.

>> Bekijk de uitslag van de Supply Chain Classic Car Rally 2013

>> Bekijk de foto’s