Koning opent nieuw hightech magazijn Koninklijk CB

CB

Logistiek dienstverlener CB uit Culemborg beschikt over een gloednieuw hightech bakkenmagazijn. Koning Willem-Alexander stelde vandaag met een druk op de knop het volautomatische magazijn in werking. Dat kan 2000 orders per uur picken en zorgt er zo voor dat CB – dat dit jaar 150 jaar bestaat – klaar is voor de steeds veranderende marktvraag. Ter ere van het jubileum kreeg CB deze dag ook het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend.

‘Om onze groei te faciliteren en onze service levels verder uit te breiden, is expansie met een bakkenmagazijn essentieel’, stelt algemeen directeur Hans Willem Cortenraad van CB. ‘Wij zien meer behoefte aan opslag van kleinere hoeveelheden. Bovendien neemt het aantal verschillende artikelen dat bij CB op voorraad ligt steeds verder toe. Dit betekent in de praktijk dat we vaker de ‘grijpvoorraden’ moeten aanvullen.’

Het nieuwe pand is 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang. Er zoeven straks 45 shuttles in drie gangen met 150.000 bakken met boeken en zorgproducten. Het magazijn sluit zo uitstekend aan bij de veranderde vraag in de markt: kleinere voorraden, kleinere ordergroottes en toename van het aantal orders. Elk werkstation kan 500 picks per uur verrichten. De shuttles kunnen twee bakken tegelijk dragen en 700 bewegingen per gang per uur aan. Een snel proces is daardoor gewaarborgd.

Magazijn CB heeft ook herbevoorradingsfunctie

Naast een verzamelfunctie heeft het magazijn ook een herbevoorradingsfunctie. Volle bakken lopen direct door naar andere verzamelmagazijnen. De voorraad in het magazijn wordt vanaf vandaag opgebouwd. Vanaf 1 september is het magazijn volledig gevuld en klaar voor de piekperiode. In het nieuwe magazijn kunnen nog liften worden toegevoegd waardoor nog meer orders per uur kunnen worden gepickt. Daarnaast biedt het nieuwe pand ook ruimte voor toekomstige uitbreiding.