Katwijk heeft primeur van eerste geautomatiseerde container self storage

container self storage

In Katwijk is de eerste geautomatiseerde container self storage ter wereld geopend. Deze opslagbox komt volledig automatisch naar een klant toe, in plaats van dat deze zelf het hele gebouw door moet. Klanten kunnen hun opslagbox oproepen via een app. Door het modulaire concept is het bovendien mogelijk de self storage unit bij de klant aan huis te bezorgen.

De container self storage is een initiatief van Oomen Opslag en volgens hen de eerste waarbij de container op commando automatisch naar je toekomt. Het reserveren, beheren, aansturen en toegang krijgen tot de container gaat online via de smartphone. Het self storage-centrum heeft een capaciteit van 500 containers.

Met het concept van Oomen Opslag kunnen klanten voortaan dag en nacht bij hun opslag en de opslagbox kan zelfs tijdelijk aan huis worden geplaatst. Het systeem kent vrijwel geen beperkingen aan de afmetingen en het gewicht van wat er opgeslagen moet worden. Een zelflerende robotkraan beheert de containers en zet deze op commando van de klant klaar. De klant kan vanuit een portal zijn eigen opslagbox beheren en besturen.

Het systeem voldoet aan hoge veiligheidseisen (Borg 3) en is daarom bij uitstek geschikt voor waardevolle voorwerpen. Intelligente 4k-camera’s bewaken het terrein en alle toegangsdeuren. De muren bevatten trillingssensoren. De opslagboxen zijn onmogelijk binnen te dringen door het dikke staal en doordat de deuren fysiek niet open kunnen zolang de boxen niet door de kraan uit de stapel containers is gehaald.

Container self storage voor ondernemers én particulieren

Het self storage-centrum in Katwijk telt tien laadplekken waar tien personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens gelijktijdig en overdekt kunnen laden en lossen. De loopafstand naar de container is maximaal 1 meter. Ideaal voor de ondernemer zonder eigen opslagloods die toch dagelijks spullen uit de opslag nodig heeft. Maar ook voor de particulier die eigen berging mist, of verhuisbedrijven zonder voldoende eigen opslagmogelijkheden.

De opslagunits zijn beschikbaar in meerdere maten, van 16 m3 tot 48 m3. Er zijn speciale units met zijdeuren voor het stallen van auto’s of motorfietsen. Het self storage-centrum functioneert gasloos en is voorzien van zonnestroom die wordt opgeslagen in een eigen opslagsysteem. Met 325 zonnepanelen en 160 kWh aan opslag voorziet het bedrijf in zijn eigen energiebehoefte. Zelfs bij stroomuitval of als de zon niet schijnt, blijft alles dus werken.