Kans op studiebeurs en baan voor supply chain studenten

Voorraadspecialist Slimstock investeert in jong talent en stelt voor het derde achtereenvolgende jaar drie studiebeurzen ter waarde van vierduizend euro beschikbaar voor ambitieuze Masterstudenten in de richtingen Supply Chain Management, Operations Management en Econometrie. Bovendien maken de Nederlandse én Belgische studenten kans op een baan bij Slimstock als onderdeel van het Toptalent Programma.

Slimstock is naar eigen zeggen doorlopend op zoek naar jong talent en wil de ontwikkeling hiervan bevorderen. ‘Een goede opleiding kost geld, vooral als studenten ervaring op willen doen in het buitenland. We vinden het belangrijk dat ze die kans krijgen’, licht Michel Winter van Slimstock toe.

Miriam Penders greep de kans afgelopen jaar met beide handen aan en won een van de drie studiebeurzen. ‘Dankzij de beurs kon ik tussen mijn studies door naar Londen om werkervaring op te doen bij Abellio Greater Anglia, een dochter van de Nederlandse Spoorwegen’, aldus Penders.

Om de beste kandidaten voor de traineeship te vinden, ontwikkelde de voorraadspecialist de Nationale Voorraadtest. Deze test bestaat uit twintig vragen en bij een zeer goede score krijgen deelnemers een open vraag waarbij ze kunnen motiveren waarom ze de baan zouden moeten krijgen.

Wie kans wil maken op een beurs moet een sollicitatiebrief schrijven waaruit blijkt dat hij of zij affiniteit heeft met het vak voorraadoptimalisatie. Een goed curriculum vitae en een aanbevelingsbrief van een professor worden daarbij op prijs gesteld.

Studenten kunnen tot en met 30 mei deelnemen aan de Nationale Voorraadtest. Recruitment en interim-management bureau BLMC zal begin juni de kandidaten screenen, waarna de beste kandidaten een uitnodiging krijgen voor de finale tijdens de Nationale Voorraaddag in Putten op 16 juni 2015. Dan wordt ook bekend wie van de studenten naar huis mag met een studiebeurs. Aanmelden voor een studiebeurs kan nog tot en met 31 mei 2015.