Kaarsenfabrikant Parcan hoopt op doorstart

De failliet verklaarde kaarsenfabrikant Parcan uit Heerhugowaard maakt mogelijk een doorstart. Het bedrijf kwam in de problemen doordat de interne organisatie de afgelopen jaren achterbleef bij de commerciële ontwikkeling, valt op te maken uit een gezamenlijke verklaring van directie en curator.

Parcan, van oorsprong een familiebedrijf, werd in 1975 opgericht in Heiloo. Er werken momenteel circa 225 mensen. Naast de eigen merken La Lune, Starcandle en Diamond produceert het bedrijf ook kaarsen voor supermarkten, inkooporganisaties en groothandels. Parcan exporteert kaarsen naar vrijwel alle landen ter wereld, bericht de NOS op 25 februari 2017.

Eind 2015 werd een begin gemaakt met een grondige reorganisatie, meldt de website van het bedrijf. Een nieuw managementteam investeerde in een IT-systeem, nieuwe technische installaties, productie- en verpakkingsgereedschap en hooggekwalificeerd personeel. ‘2016 was bedoeld als transitiejaar, met een uitloop naar 2017’, aldus Parcan. Alleen blijkt er nu sprake van een liquiditeitstekort.

Twee geïnteresseerde partijen

Volgens de directie is de curator van het bedrijf in gesprek met geïnteresseerde partijen over een overname of een doorstart van het bedrijf. Op korte termijn wordt meer duidelijkheid verwacht. NH Nieuws meldt dat volgens ingewijden twee partijen belangstelling voor het bedrijf hebben getoond. Het personeel werkt ondertussen gewoon door. Parcan stelt dat ook de levering van kaarsen gegarandeerd is.