Jungheinrich en VDL intensiveren samenwerking

De Nederlandse VDL Groep intensiveert de samenwerking met Jungheinrich. Het Eindhovense industrieconglomeraat heeft negentig heftrucks van Jungheinrich in gebruik genomen voor de bevoorrading van de autoassemblagelijnen bij VDL Nedcar in Born.

Jungheinrich en VDL werken al meer dan 25 jaar samen. Over en weer worden producten en diensten betrokken. VDL levert aan Jungheinrich hoogwaardige chassis-, staal- en kunststofdelen voor hef- en magazijntrucks. Jungheinrich voorziet VDL van hef- en magazijntrucks en magazijninrichtingen voor de interne logistiek voor de vele bedrijven die binnen VDL Groep vallen. Ook Nedcar wordt nu in die samenwerking betrokken.

Rondom de assemblagelijnen zet VDL Nedcar meer dan negentig interntransportvoertuigen in. Per truck hebben VDL Nedcar en Jungheinrich een analyse gemaakt van de beoogde inzet. Jungheinrich adviseerde daarbij over de uitvoering. Zo koos VDL Nedcar op advies van Jungheinrich op drie plaatsen voor ETV C20-reachtrucks in plaats van vorkheftrucks, met het oog op een betere ergonomie.

Naast de hef- en magazijntrucks tekende Jungheinrich ook voor de inrichting van de magazijnen van VDL Nedcar.