Jumbo biedt medewerkers hbo-opleiding in supply chain aan

Jumbo

Jumbo biedt medewerkers met interesse in supply chain en logistiek vanaf september de mogelijkheid om bij Avans Hogeschool – naast hun baan – een tweejarige hbo-opleiding op dat vlak te volgen. De supermarktketen vindt het belangrijk dat personeel zich kan blijven ontwikkelen en startte om die reden in 2019 al de duale opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Vanaf komend studiejaar komt daar de opleiding Logistiek bij. 

De opleiding geeft medewerkers van Jumbo de mogelijkheid om naast hun werk een wettelijk erkend diploma te behalen. Tijdens de tweejarige opleiding werken zij vier dagen op een supply chain-locatie van Jumbo en gaan zij één dag per week naar school. De theorie uit de lessen kunnen ze zo direct toepassen in de praktijk.

Deelnemers krijgen les van docenten van de Topopleiding Logistiek in onder andere Lean, supply chain management, projectmanagement en ICT in logistiek. Ook wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. Alle kosten voor de opleiding komen voor rekening van Jumbo. Na het behalen van een associate degree-diploma Logistiek is het mogelijk om door te stromen naar een bachelor-opleiding.

Behoefte aan hbo-opleiding

‘Uit gesprekken met collega’s binnen onze supply chain-organisatie bleek er behoefte aan een opleiding op hbo-niveau. Daarom heeft Avans deze opleiding ontwikkeld in samenspraak met Jumbo’, meldt HR-directeur Claire Saes (foto, tweede van links) van Jumbo. ‘Met deze duale opleiding bieden we collega’s de kans zich naast hun baan verder te ontwikkelen. Ze kunnen bijvoorbeeld na het behalen van hun diploma doorgroeien naar logistiek (project)manager, teamleider of planner.’

Relevant hoger beroepsonderwijs

Directeur Avans Academie Associate Degrees Noortje de Bruin (foto, rechts): ‘Een van de ambitiepijlers van Avans is co-creatie: het samen met het werkveld ontwikkelen van actueel en relevant hoger beroepsonderwijs. De samenwerking met Jumbo is hier een prachtig voorbeeld van. Het zorgt ervoor dat onze opleidingen perfect aansluiten op de wensen van het bedrijfsleven. De Topopleiding Logistiek is toegankelijk voor alle werkenden in de logistieke sector die willen doorgroeien.’