Joost Donkers verzilvert gewonnen taaltraining

Joost Donkers

Joost Donkers, Chief Operating Officer bij Perfetti Van Melle, spreekt tegenwoordig ook een aardig mondje Italiaans. Donkers werd in 2018 uitgeroepen tot Supply Chain Professional van het Jaar en won daarmee behalve een beker en eeuwige roem ook een taaltraining, verzorgd door DNA Languages in Wassenaar. Hij koos voor de zakelijke taaltraining Italiaans.

Het is alweer even geleden dat Joost Donkers de finale van de verkiezing tot Supply Chain Professional won. Ten tijde van de uitverkiezing – al sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met Inspired-Search en BLMC – was hij nog werkzaam als Operations & Supply Chain Director van de Business Group Ingredients bij FrieslandCampina.

In november vorig jaar startte Donkers echter als Chief Operating Officer bij Perfetti Van Melle. Een Italiaans familiebedrijf, vandaar ook de keuze voor een training in deze taal. De trainingen van DNA Languages stellen cursisten in korte tijd in staat in hun doeltaal te communiceren. Het taalinstituut stelt daarbij het programma af op de wensen en behoeften van cursisten en gaat uit van situaties die ze in het dagelijks leven tegenkomen.

Cursus via skype

Donkers volgde de cursus via een skype-verbinding met een Italiaanse lerares. Van tevoren was duidelijk afgesproken wat het doel van de lessen zou moeten zijn en wat hij graag wilde bereiken. ‘En dat is gelukt, zelfs in de korte beschikbare tijd van mijn kant. De lessen waren informeel, maar intens en gestructureerd’, meldt Donkers, die verder spreekt van ‘een bijzonder leuke, leerzame en nuttige training die dagelijks van pas komt.’