John Uildriks nieuwe operations manager Bausch & Lomb

John Uildriks (40) wordt manager operations bij het Europese distributiecentrum van Bausch & Lomb, producent van contactlenzen, de daarbij behorende vloeistoffen en instrumenten voor oogchirurgie. Hij is afkomstig van Regus, verhuurder van zakelijk vastgoed. ‘Mijn ervaring heb ik opgedaan in een andere sector, daardoor zie ik minder beren op de weg’, zegt Uildriks in het FD van 16 mei 2012.

In Nederland staat het logistiek centrum van Bausch & Lomb van waaruit de producten worden verpakt en verscheept. Uildriks gaat de teamleiders aansturen van de in totaal 160 mensen die er werken. ‘Dankzij mijn frisse blik op de logistiek denk ik dat ik minder beren op de weg zie dan mensen die al langer in deze sector werken’, meent Uildriks.

Hij kwam bij Bausch & Lomb terecht via de HR-manager die vroeger ook bij Regus werkte. ‘Zij vroeg mij eens met de directeur te komen praten en we bleken over veel kwesties dezelfde gedachten te hebben. Die klik is de belangrijkste reden voor mijn overstap.’ Het salaris was naar eigen zeggen niet doorslaggevend. ‘Ik maak een mooie stap, daar doe ik niet geheimzinnig over. Echter, als ik deze functie niet had zien zitten, had ik het niet gedaan.’