Job Sonke Logistiek Manager van het Jaar 2019

Job Sonke

Job Sonke is uitgeroepen tot Logistiek Manager van het Jaar 2019. Tijdens de veertiende editie van deze verkiezing van DHL en de Vereniging Logistiek Management (VLM) liet de Manager European Distribution Center van Hollister Inc. kanshebbers Erik van Wunnik (DSV) en Gerhard Kolk (Koopman Logistics Group) achter zich. De award voor Jong Logistiek Talent ging naar Nick Vreeswijk van Fietskoeriers.nl.

Hollister is een Amerikaanse producent van medische hulpmiddelen. In 2007 kreeg Job Sonke (foto, links) de opdracht om de Europese distributieactiviteiten van het bedrijf te centraliseren in West-Brabant. In 2016 volgde de verhuizing naar een grotere locatie, een nieuw pand van 30.000 min Oud Gastel.

‘Job is een logistiek manager, maar eigenlijk veel meer dan dat’, aldus VLM-juryvoorzitter Sander de Leeuw. ‘Hij heeft een heel nieuw distributiecentrum opgezet en een aantal jaar later de hele operatie verhuisd. Dat al het personeel is meegegaan naar de nieuwe locatie, zegt genoeg over de aandacht die Job heeft voor de human factor.’

Nick Vreeswijk winnaar Jong Logistiek Talent

De 30-jarige Nick Vreeswijk (foto, rechts), operationeel directeur bij Cycloon, de initiatiefnemer van Fietskoeriers.nl, werd verkozen tot Jong Logistiek Talent. Vreeswijk maakte van Fietskoeriers.nl een landelijk opererend platform, dat met ruim 600 fietskoeriers in 33 steden actief is. Vreeswijk liet Marijn Slabbekoorn (DHL Express) en Joris Teurlings (Ceva Logistics) achter zich.

De Leeuw: ‘Nick heeft op redelijk jonge leeftijd een bedrijf uitgebouwd tot de grote organisatie die het nu is. Dat vereist een veel breder profiel dan alleen het organiseren van de logistiek zelf. Nick is in staat geweest om mensen aan zich te verbinden. Hij heeft aan duurzaamheid bovendien een menselijk aspect toegevoegd. Dit bedrijf besteedt aandacht aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

Winnaars Nederlandse Scriptieprijzen Logistiek

Dit jaar werden tijdens de verkiezing ook de Nederlandse Scriptieprijzen Logistiek uitgereikt. Winnaar van de bachelor-award is Pieter Bremmer van de Hogeschool Rotterdam met zijn scriptie ‘De lineaire materiaalketen op zijn retour’. Met haar scriptie ‘Restructuring the logistic mail network of PostNL’ werd Charlotte van Beijsterveld van de Universiteit van Tilburg winnaar van de master-titel.