Jeroen Eijsten (45) – Kandidaat verkiezing SCP2016

Werkt als

Director Retail & Supply Chain bij Compass Group. Het bedrijf ontwikkelt originele en innovatieve concepten op het gebied van food- en support services. De organisatie behoort tot het Britse Compass Group en is genoteerd aan de beurs in Londen.

Achtergrond

‘Werken in een B2B-omgeving is relatief nieuw voor mij. Ik heb altijd gewerkt in B2C-omgevingen waarin ik de klant – of de gast – centraal stel in mijn denken en handelen omdat er ik erin geloof dat degene die het beste aan de wensen en verwachtingen van de gast tegemoet kan komen, uiteindelijk het meest succesvol is.’

Wat er momenteel op de agenda staat

‘Mijn belangrijkste doelstelling binnen Compass is groei realiseren uit bestaande business. Eenvoudig gezegd: ik moet ervoor zorgen dat wij in onze restaurants iedere dag een paar nieuwe gasten mogen verwelkomen, dat bestaande gasten vaker terugkomen of dat bestaande gasten meer gaan besteden. Dat probeer ik te realiseren door ‘technieken’ toe te passen die ik in mijn lange loopbaan binnen foodretail heb geleerd. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat wij de goede en slimme dingen uit de retail combineren met de kracht van foodservice. Een restaurant is namelijk geen winkel.
Mijn uitdaging is een supply in te richten die een enabler is voor alle ontwikkelingen die zich nu in razend tempo voltrekken en waarbij naar mijn mening bestaande modellen en structuren ter discussie moeten worden gesteld. Ik probeer de supply zo in te richten dat wij maximaal onafhankelijk, heel dicht op de gast kunnen acteren en samen met onze leveranciers snel kunnen schakelen om aan de veranderende behoeften kunnen voldoen.’

Drijfveren

‘Het boeiende vind ik dat de markt in contractcatering langzaam verschuift van B2B naar B2B2C. Oftewel: de stem van de gast wordt steeds luider. Of het nu gaat om lokale producten, meer duurzaamheid, verrassing en verleiding en een hogere kwaliteit; het zijn allemaal ontwikkelingen die gedreven zijn vanuit de gast.’