Jeroen Eijsten profiteert maximaal van gewonnen taaltraining

Nog even mag Jeroen Eijsten genieten van zijn titel Supply Chain Professional van het jaar 2016; over een paar maanden wordt zijn opvolger alweer gekozen. Bij de titelwinst van Eijsten hoorde ook een zakelijke taaltraining op maat. Zijn keuze viel op een cursus Engels. Goed voor de business, maar ook privé een goede zet. Sinds de training is de woensdagavond in huize Eijsten namelijk Engelse avond.

Als director Supply Chain van Compass Group werd Jeroen Eijsten op
16 juni verkozen tot het nieuwe boegbeeld van het vakgebied supply chain management. Behalve eeuwige roem viel hem ook een meer concrete prijs ten deel: een taaltraining naar keuze bij DNA Languages. Zakelijke en privébelangen streden bij het maken van die keuze om de voorkeur. Een cursus Italiaans was immers perfect vanwege de langgekoesterde wens zich ooit nog eens met zijn gezin in Italië te vestigen. In zakelijk opzicht gezien had een cursus Engels echter de voorkeur.

‘Het zakelijk belang kreeg voorrang’, meldt Eijsten desgevraagd. ‘Compass Group is natuurlijk een Engels, beursgenoteerd bedrijf. De Engelse taal is er grotendeels de voertaal. En ik sprak het wel, maar niet perfect. Vandaar dat ik toch besloot een taalcursus Engels te doen. Ik wilde de culturele aspecten van de taal beter begrijpen; de nuance van de taal kunnen pakken. Het idee was om dát in de cursus te gaan doen. Ook wilde ik de taal nog vloeiender spreken én had ik de behoefte om mijn schrijfvaardigheid te verbeteren’, aldus Eijsten.

Perfecte coach

De taaltraining is hem erg goed bevallen, zegt Eijsten. ‘DNA had de perfecte coach voor mij: Michelle. Een heel prettig mens en net zo enthousiast als ik. Bovendien bleken we allebei interesse in de retail te hebben. En waar ík vooral vloeiender en mooier Engels wilde leren praten, was haar advies juist om bij de basis te blijven. Als die in orde was, zou de rest vanzelf volgen, meende ze. De cursus zelf was opgedeeld in vijf dagdelen van vier uur. Heel intensief, maar wel erg goed. Daarbij kwamen ook díe onderwerpen aan bod die voor mij relevant waren.’

Volgens Eijsten schuilt de kracht van de aanpak van DNA erin dat de training echt op maat gemaakt is. ‘Ik heb het maximale eruit kunnen halen. Wat ook leuk is: mijn zoontje van dertien volgt tweetalig onderwijs. Om het Engels bij te houden, oefenen we nu met elkaar. De woensdagavond is bij ons uitgeroepen tot Engelse avond. Ook mijn zoontje van elf en mijn vrouw doen tegenwoordig mee. Ik heb dan ook nog iedere dag plezier van de training. Het is echt een aanrader. En mochten we ooit toch nog eens naar Italië vertrekken, dan weet ik al waar ik mijn cursus Italiaans ga volgen.’