Jeroen Ahlers nieuwe supply chain manager Van der Poel

Jeroen Ahlers (37) stapte over van tapijttegelfabrikant Interface naar ijsproducent Van der Poel Desserts. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een bijzondere overstap, maar voor Ahlers is het heel logisch.

Van tapijt naar ijs?

‘Ik heb geen specifieke ervaring met food, maar genoeg met supply chain management. Ieder product heeft wel zijn eigen kenmerken, maar in essentie kun je supply chain management overal toepassen en het maakt mij niet uit wat er in een doos zit. Ik heb bewust gezocht naar een functie in de food en meerdere gesprekken gevoerd met verschillende foodbedrijven, zoals FrieslandCampina en Cargill, maar daar was ik telkens de tweede kandidaat. Uiteindelijk bracht Logisch Werving en Selectie, die ik via een interim zakenrelatie ken, een functie van productiemanager bij Van der Poel Desserts onder mijn aandacht.’

Maar je wordt supply chain manager?

‘Ik had zelf gezien dat er naast een productiemanager, ook een supply chain manager werd gevraagd. Ik heb toen aangegeven dat ik voor die functie op gesprek wilde. Ik heb hiervoor zeven jaar in de supply chain bij Interface gewerkt en daarvoor op het bedrijfsbureau van een sociale werkvoorziening. Vorig jaar kreeg ik bij Interface de kans om te proeven aan een functie met meer verantwoordelijkheden. Door omstandigheden heb ik meer dan een half jaar de dc-manager vervangen. Toen er extern een zwaarder iemand voor de functie werd gevonden, merkte ik dat ik me graag wilde verbreden en door wilde groeien. Van der Poel Desserts is een klein overzichtelijk bedrijf met korte lijnen. Uiteindelijk heb ik drie gesprekken gevoerd met de algemeen directeur en financieel directeur. Op basis van mijn allround ervaring en persoonlijkheid heb ik de baan gekregen.’

Wat ga je daar doen?

‘Van der Poel Desserts groeit momenteel explosief. Sinds 2004 is de omzet meerdere keren verdubbeld. Het is een organisatie met mensen die worden gedreven door hun passie, maar nu professioneler moet worden. Het is mijn taak om meer structuur in de supply chain-organisatie aan te brengen en verder te professionaliseren. De basis moet eerst goed zijn. Ik start met procesverbetering en het borgen van de processen. Dit ga ik doen met een team van 15 tot 20 mensen.’