Japan kampt met tekort aan aardappelen

aardappelen

Japan heeft momenteel te maken met een groot tekort aan aardappelen. Het gebrek aan aardappelen is zelfs zo groot dat McDonald’s zich genoodzaakt ziet haar klanten kleinere porties friet aan te bieden. Een Amerikaanse transporteur moet uitkomst bieden door drie vliegtuigen vol piepers naar Japan te sturen.

Het Japanse tekort aan aardappelen is ontstaan door overstromingen in een haven van Vancouver, Canada. Van daaruit worden altijd veel piepers naar Japan verscheept. Ook leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie zorgen voor tekorten.

Vorige week maakte McDonald’s bekend dat zijn Japanse filialen alleen nog kleine porties friet kunnen aanbieden. Om de klanten te compenseren, krijgen zij korting op de menu’s. De fastfoodketen heeft in Japan zo’n 2900 vestigingen.

Alternatieve transportmethoden

Om de leveringsproblemen aan te pakken, zocht McDonald’s samen met leveranciers en importeurs naar alternatieve transportmethoden, via luchtvracht onder andere. Drie vliegtuigen vol aardappelen moeten nu de ergste nood lenigen.

Bron: AD