Jan Linders zet in op vers en productbeschikbaarheid

[Partnercontent]

In navolging van Superunie-leden Sligro, Spar, Vomar en Superunie zelf, gaat nu het volgende lid, Jan Linders, Slim4 van Slimstock inzetten voor de voorraadaansturing van het centrale magazijn. ‘Met behulp van Slim4 willen we de werkprocessen zoveel mogelijk standaardiseren, de productbeschikbaarheid verbeteren en de voorraad optimaliseren’, vertelt Claudia den Hartog, manager supply chain bij Jan Linders.

De supermarktketen met 57 supermarkten in het zuidoosten van Nederland is voor het zesde jaar op rij bekroond tot Beste Vers Supermarkt van Nederland. Slim4 zal worden ingezet voor het verder verbeteren van de productbeschikbaarheid en het verder uitbouwen van de Beste Vers Supermarkt. Daarnaast zal Jan Linders met Slim4 ook de rest van de productgroepen gaan aansturen, zoals vries- en droge kruidenierswaren (DKW). Doordat een groot deel van het voorraadmanagementproces met behulp van Slim4 automatisch verloopt, blijft er tijd over voor zaken die er echt toe doen. Den Hartog: ‘We willen de focus kunnen leggen op de écht belangrijke artikelen, zoals acties of artikelen met een beperkte houdbaarheid.’

Samenwerking met Superunie

De implementatie is onderdeel van een groter supply chain-project. ‘Na de implementatie van winkel-replenishment willen we de volledige supply chain professionaliseren door de implementatie van Slim4 voor ons distributiecentrum’, vertelt Den Hartog. Aan de inkoopkant biedt Slim4 een goede basis voor het management van inkoopcontracten. De voorraden van Jan Linders en inkooporganisatie Superunie kunnen in de toekomst, nu ze beiden Slim4 gebruiken, beter op elkaar worden afgestemd.

Professionalisering en services

Slim4 is niet alleen gekozen op basis van functionaliteit en gebruikersgemak, maar ook vanwege de extra services die Slimstock biedt. Den Hartog: ‘De contacten en samenwerking met Slimstock verlopen erg goed. Mede door hun uitgebreide kennis en ervaring in de food snapt Slimstock wat er in onze business speelt.’ Zo geven specialisten van Slimstock trainingen en workshops binnen Jan Linders. ‘Deze worden professioneel aangevlogen, met daarbij zeer goed naslagwerk’, vertelt Den Hartog.

Implementatie

‘Samen met Slimstock hebben we een ambitieuze planning opgesteld en zijn we reeds gestart met de inrichting van het systeem en de training van de medewerkers’, vertelt Ivo Gielen, projectleider projecten en processen bij Jan Linders. Tijdens de implementatie wordt een koppeling gelegd met het ERP-systeem DistRetail dat door Jan Linders wordt gebruikt. De verwachting is dat in januari 2016 al bij de eerste leveranciers wordt besteld.