IT Subway Map 2020: Supply chain software in trek door coronavirus

IT Subway Map 2020 NL

Leveranciers van supply chain software in Europa verwachten na de coronacrisis eenzelfde aantal of zelfs meer projecten te implementeren dan ervoor. Tegelijkertijd denkt bijna 60 procent dit jaar minder omzet te realiseren dan begroot; de rest verwacht een vergelijkbare omzet. Dit blijkt uit een eigen onderzoek van Supply Chain Media als onderdeel van de jaarlijkse research voor de SCM IT Subway Map NL.

De softwareleveranciers zijn zeer hoopvol gestemd over de toekomst na de coronacrisis. Verreweg de meesten verwachten hetzelfde aantal of meer aanvragen van supply chain-oplossingen te krijgen, respectievelijk 42 procent en 46 procent. Dit zal naar verwachting ook tot meer implementaties leiden. Slechts 13 procent van de ondervraagden verwacht minder aanvragen en implementaties.

Nieuwkomers en overnames

Op het overnamefront is het begrijpelijk rustig tijdens de coronacrisis, hoewel er  aan de kant van de Amerikaanse softwareleveranciers wel een aantal interessante ontwikkelingen gaande is.

De ontwikkelingen in de Nederlandse markt voor supply chain software heeft Supply Chain Magazine visueel verwerkt in de tiende editie van de SCM IT Subway Map NL. Op basis van de input van softwareleveranciers, waaronder het aantal Nederlandse klanten ‘live’ en het omzetpercentage per softwaretype, hebben zij een aantal metrostations toegewezen gekregen ten teken dat zij hierin bewezen expertise in Nederland hebben.

Supply Chain Media heeft naast deze SCM IT Subway Map ook een klikbare online versie over de Europese softwaremarkt ontwikkeld.

Download: IT Subway Map 2020